'Baskınlarla kadın siyasetçilere göz dağı verilmek isteniyor'

Amed’deki siyası soykırım operasyonlarını kınayan KCDK-E, “Çok açık ortadadır ki faşist diktatör Erdoğan, yükselen kadın mücadelesi karşısında acizleşerek saldırma ve sindirmeye başvurarak intikam almak istemektedir” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı şunları belirtti: “Bugün Amed’de TJA ve Rosa Kadın Derneği yöneticilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kadın soykırımcı faşist Türk devleti tarafından gözaltına alındı.

Türkiye coğrafyasında artık tutunacak hiçbir dalı kalmayan faşist AKP/MHP rejimi ve diktatör Erdoğan kadın örgütlerine yönelerek iktidarını ayakta tutmak için ahlaksızca saldırmaktadır.

Kadın özgürlük mücadelesiyle baş edemeyen AKP/MHP faşizmi darbe ile sonuç olmaya çalışmaktadır. Hiçbir baskı kadın özgürlük mücadelesini durduramaz. Direnişin öncüleri kadınlar AKP/MHP faşizmini direnişleri ile sonlandırmaktan hiçbir güç engelleyemeyecek.

Bugün gerçekleşen soykırım saldırılarında çok sayıda Kürt kadın siyasetçinin evleri basılarak gözaltılar gerçekleştirildi. Hiçbir gerekçe gösterilmeden yapılan gözaltılarla kadın siyasetçilere gözdağı verilmek istenmekte, yükselen kadın mücadelesinin önü kesilmek istenmektedir. Bir kısmının çeşitli rahatsızlıkları olduğu siyasetçilerin durumu hakkında bilgi verilmemektedir.

Çok açık ortadadır ki faşist diktatör Erdoğan, yükselen kadın mücadelesi karşısında acizleşerek saldırma ve sindirmeye başvurarak intikam almak istemektedir.

Halkımız çok iyi biliyor kadına ve çocuğa tecavüz eden, katleden ve teşvik eden AKP/MHP faşist iktidarı ve diktatör Erdoğan’dır.

KCDK-E olarak bu korkak saldırıyı lanetliyoruz. Kadın mücadelesi Rojava’da barbar çetelerin sonunu getirdiği gibi, Türkiye ve Kürdistan coğrafyasında diktatör Erdoğan ve onun kadın düşmanı işbirlikçilerinin sonunu getirecektir.

Halkımızı bu soykırımcı saldırıya karşı tepkisini eylemleri ile dile getirmeye, yaşadığımız her yerde Erdoğan’ın kadın düşmanı yüzünü teşhir etmeye çağırıyoruz.”