Avrupa kentlerinde işgal protestoları

Brüksel ile İsveç'in şehirlerinde AKP'nin işgalci saldırıları protesto edildi.

Belçika’nın başkenti Brüksel’de NAV-BEL, YJK-B ve PYD öncülüğünde, Türk devletinin Güney Kürdistan'daki işgalci saldırılarına karşı bir miting düzenlendi. Gare Central Meydanı'ndaki eylemde, Erdoğan diktatörlüğüne dikkat çekildi.

NAV-BEL Eşbaşkanı tarafından yapılan açıklamada, AKP rejimi ve KDP'nin işbirlikçiliği kınandı.

BORLANGE

İsveç'in Borlänge şehrinde de Türk devletinin işgalci saldırıları protesto edildi.

NCDK adına yapılan konuşmada, AKP ve KDP’nin ortaklaştığı operasyon protesto edildi.

Eylemde Şeyh Sait ve Zeynep Kınacı da anıldı.

STOCKHOLM



Stockholm Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nin çağrısı üzerine saat 13.00 sularında Medborgarplatsen Meydanı'nda bir araya gelen Kürdistanlılar, Türk devletinin Güney Kürdistan'a yönelik işgal girişimi ve saldırılarını kınadı.

Stockholm Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Girin Kasırga, AKP-MHP faşist ittifakının Kürt düşmanı politikalarına hız vererek Güney Kürdistan'a yönelik saldırılarını yoğunlaştırdığını ve amacının Güney Kürdistan'ı ilhak etmek olduğunu söyledi.

İşgal girişiminin KDP'nin onayıyla başladığına dikkat çeken Kasırga, “Katliamlara onay veren ve sessiz kalan KDP zihniyeti Kürt Halkının kazanımlarına ve değerlere sırtınnı dönmekte Türk devletinin katliamlarına suç ortağı olmaktadır” dedi.

Kürt halkının asla Güney Kürdistan işgaline karşı sessiz kalmayacağını söyleyen Kasırga, Kürt halkı ve dostlarına Türk devletinin işgal girişimlerine karşı meydanlarda olmaları çağrısı yaptı.

KNK İsveç Temsilcisi Ahmet Karamuş, Efrîn ve Suriye'nin bir bölümünü işgal eden Türk devletinin son bir kaç haftadır Güney Kürdistan'a yönelik işgal saldırıları başlattığını, köyleri bombaladığını ve sivilleri katlettiğini belirttikten sonra “Irak devleti ve Bölgesel Kürt Yönetimi Türkiye'nin uluslararası hukuku çiğneyen işgal girişimlerine sessiz kalıyor ve Türk devletiyle suç ortaklığı yapıyorlar” dedi.

Efrîn işgaline sessiz kalan ve Güney Kürdistan'a yönelik saldırıları görmezden gelen Batılı ülkelere sert eleştiriler yönelten Karamuş, İsveç ve Avrupa Birliği'ne Kürt Halkını terörize eden, sivilleri katleden Türk devletinin işgal girişimine karşı tutum almaları çağrısında bulundu.

Gösteride sık sık “Türk ordusu Kürdistan'dan defol” sloganı atıldı.

GÖTEBORG

İl merkezindeki Brunnparken'de yapılan eylemde işgalcilere karşı öfke vardı. PKK, KCK, YPG/YPJ bayrakları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın portrelerinin taşındığı eylemde dış dünyaya Türkiye'nin işgaline karşı çıkmaları çağrıları yapıldı.

ÖREBRO



Våghustorget Meydanı'nda yapılan eylemde “Kürdistan'da Türk işgaline son” ve “Efrîn halkı yalnız değildir” pankratları taşındı.

İsveç Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nin Güney Kürdistan'a yönelik saldırılarını kınayan açıklaması çevreden geçenlere dağıtıldı.