Avesta kongresinde meclisleşme kararı

Kürt Kadın Derneği'nin Viyana'daki kongresinde, meclisleşme kararı alındı ve yeni yılda mücadeleyi büyütme mesajı verildi.

Avusturya'nın başkenti Viyana’da Kürt Kadın Derneği Avesta, 10. Olağan Kongresini gerçekleştirdi. Kongrede Meclisleşme kararı alındı.

Viyana Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde yapılan kongre bir dakikalık saygı duruşuyla başlandı.

Kongre divan yönetimi seçiminin ardından son siyasal süreç değerlendirilmesiyle devam etti. Ardından TJK'nin genelgesi okunup değerlendirildi.

'KADININ ÖZ GÜCÜ TEMELİNDE...'

Faliyet raporunda belli bir düzeyin oluştuğu ancak öz irade, güven ve bilinçlenme noktasında daha fazla yoğunlaşılması gerektiğine vurgu yapıldı. Kadının öz gücü temelinde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve Kürt halkının sahiplenilmesi gerektiği belirtildi.

MECLİSLEŞME

Daha sonra 10 yıldır komün olarak calışma yürüten Avesta Derneği, 10. Kongresinde yeni bir karar alarak Meclisleşmeye gitti. Eğitim, Sosyal, PYD-JIN, Örgütleme, Dış ilişkiler komisyonları oluşturulurken, Viyana çevresi olarak St. Pölten veTernitz Komünleri dahil 31 kişilik Kadın Meclisi kuruldu.

Meclis kuruluşunun ardından mücadeleye bundan sonra daha güçlü devam edilmesi, her kadının elini taşın altına koyması gerektiği, yeni seneye güçlü ve inançlı bir şekilde dahil olunması gerektiği kaydedildi.

Kongre 'Jîn, jiyan, azadi', 'Bijî Serok Apo', 'Şehîd namirin' sloganları eşliğinde ve halayla son buldu.