ASKB: Kadın iradesi gasp edilemez

ASKB: Bir Kürt kadını olarak baskının, şiddetin her türlüsünü yaşayan Leyla Güven, bir direniş kalesi gibi dimdik durarak ‘Direnmek yaşamaktır’ dedi.

AKP/MHP rejiminin DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, HDP Amed Milletvekili Musa Farisoğulları ile CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun vekilliklerinin düşürülüp tutulmasına tepki gösteren Avrupa Sosyalist Kadınlar Birliği (ASKB), Leyla Güven’e dönük gerçekleştirilen saldırı tüm ezilen kadınlara yapılmıştır” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan  ASKB şunları belirtti: “Faşist Saray cuntası, DTK Eşbaşkanı Leyla Güven, HDP’li vekil Musa Farisoğulları, CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun vekilliğini düşürerek tutuklama kararı çıkardı.

İçerisine girdiği ekonomik, siyasi kriz ile debelenen faşist Saray Rejimi, Kürt halkına yönelik saldırılarına her gün bir yenisini eklemektedir. Kürt halkının oylarıyla seçilen belediyelere kayyım atayan, ırkçı saldırıları, sokak infazlarını tertipleyen, mezarlıklara yönelik saldırıların sorumlusu olan Faşist Saray rejimi, Kürt ve kadın düşmanlığını pandemi döneminde daha fazla arttırdı. Kendi bekasını, Kürt halkına yönelik saldırıları olabildiğince arttırmada gören ırkçı, faşist Saray diktatörlüğü, MHP’yi de yanına alarak ırkçı, kadın düşmanı yüzünü bir kez daha gösterdi.

Daha geçtiğimiz hafta Roza Kadın Derneği, Barış Anneleri Meclisi'ne baskın düzenleyerek gözaltı saldırısı yapan faşist Saray Rejimi, Leyla Güven’in de içerisinde olduğu halkın oyları ile seçilen vekillere yakalama kararı çıkararak vekilliklerini düşürdü gözaltına aldırdı.

Ömrünü mücadeleye adamış, bedel ödeme kararlılığını açlık grevi ile tüm dünyaya bir kez daha gösteren Leyla Güven, aynı zamanda yüzbinlerce kadının oyunu alarak milletvekili seçilmiştir. Bu nedenle Leyla Güven’e dönük gerçekleştirilen saldırı tüm ezilen kadınlara yapılmıştır. Leyla Güven şahsında aynı zamanda; kadın özgürlük mücadelesi engellenmeye, direnen kadınlara gözdağı verilmeye çalışılmaktadır.

Bir Kürt kadını olarak baskının, şiddetin her türlüsünü yaşayan Leyla Güven, bir direniş kalesi gibi dimdik durarak ‘Direnmek yaşamaktır’ dedi. Gözaltına alınmadan önce yaptığı son konuşmada nerede olursa olsun mücadeleye devam edeceğinin mesajını verdi. Biz kadınlar da dünyanın neresinde olursak olalım, Leyla Güven şahsında kadın iradesine yapılan saldırıya karşı isyana duralım. Faşist Saray rejimini bulunduğumuz her Avrupa ülkesinde teşhir edelim.

Irkçılığa karşı ayağa kalkan Avrupa halkları, dünya halkları ile mücadeleyi birleştirerek sömürgeci, ırkçı, faşist AKP saray rejimini teşhir edelim.

HDP’li vekillerin, Leyla Güven’in yalnız olmadığını, kadın özgürlük mücadelesinin irade gasplarıyla, gözaltı tutuklama saldırıları ile engellenemeyeceğini gösterelim.”