'Asiye Aykan hakkındaki haberler iftira'

Kocası tarafından katledilen Asiye Aykan’ın yeğeni Nurgül Övünç , teyzesi hakkında ana akım medyada çıkan haberlere isyan etti.

Üsküdar'da 27 Kasım günü kocası Yılmaz Aykan tarafından katledilen üç çocuk annesi Asiye Aykan hakkında ana-akım medyada çıkan asılsız haberlere yönelik tepkiler büyüyor. Ümraniye Ihlamurkuyu Camii'sinden 29 Kasım düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlanan Asiye Aykan’ın yeğeni Nurgül Övünç, ANF'ye konuşarak, teyzesini hedef gösteren yalan haberlere isyan etti. Cinayet sonrası yaşananları Show TV'ye anlattığını ancak haberin yayımlanmadığını belirten Övünç, Hürriyet gazetesi ve birçok medya kuruluşu tarafından “ eşini aldattı” şeklinde lanse edilen haberlerin tümünün iftiradan ibaret olduğunu vurguladı.

‘ALDATMA SÖZ KONUSU DEĞİL!’

Teyzesinin eşi Yılmaz Aykan’ı aldatmadığı gibi servis aracı içerisinde de öldürülmediğini anlatan Övünç, “Teyzem evde çamaşır asarken, eşi tarafından kandırılıp olayın yaşandığı yere götürülüyor. Evden 2 metre ilerisinde bekleyen Mehmet Yılmaztürk’ü yanında geldiklerinde hem teyzemi hem Yılmaztürk’ü vuruyor. Aldatma söz konusu değil” dedi.

Yılmaz Aykan’ın uzun süredir psikolojik sorunlar yaşadığını, alkol içip, kumar oynadığını aktaran Övünç, "Teyzem iddia edildiği gibi hosteslik de yapmıyordu; tam 2 yıldır çalışmıyordu. Kayınvalidesi gelmişti, o nedenle 15 gündür sürekli evdeydi. Sadece zaman zaman Mehmet (Yılmaztürk) Bey onu iş yerlerine yönlendiriyordu, o kadar” diye konuştu.

'FEDAKAR KADINDI'

Çıkan yalan haberlere isyan eden biri de Asiye Aykan’ın 16 yıldır komşusu HDP Üsküdar İlçe Eş Başkanı Gülistan Kan’dı. Son 5 yıldır yakın arkadaşı olan Aykan'ı çok fedakar, emekçi, çocuklarına çok düşkün bir anne olarak tarif eden Kan, “Kızını okutmak için evlere temizliğe gidiyordu. Zorluklara çocukları için göğüs geriyordu ve evin tüm sorumluluğunu üstleniyordu. Kocasının cebindeki harçlığa kadar o verirdi. Çocuklarına yedirmeden boğazından lokma geçmezdi. Bana hep ‘dayanmam lazım’ derdi. Öyle bir fedakar kadındı Asiye ” dedi.

‘ÇOK KISKANÇ BİR ADAMDI’

Kan, “Çok kıskanç bir adamdı. 15 yaşındaki kızını bile tesettüre sokmuştu. Kızı benim kızımın çok iyi arkadaşı olduğu için Asiye'nin bir tek bizim eve gelmesine izin verirdi ve buna rağmen korkudan kız babasından da izin almak zorunda kalırdı” diye anlattı.

‘DAVANIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ!’

Ana-akım medyadaki iftiraların en çok da çocuklarını etkilediğini ifade eden Kan, Aykan'ın iki kızının kendisini ısrarla arayarak, “Annem hakkında atılan iftiralar konusunda gereken neyse yapılsın” dediklerini aktardı.

Kan, bu tür haberlerle kadın cinayetlerinin adeta meşrulaştırmaya çalışıldığına işaret etti. Kan, “Erkek zihniyeti zaten belli, her zaman kendini haklı çıkartmaya çalışır ve maalesef bu durum sisteme de işlemiş. Ne olup olmadığını öğrenmeden, aileyle dahil konuşmadan kadını hedef alarak katili aklamaya yönelik haberler yapılıyor. Ben o haberi yapanı lanetliyorum ve kınıyorum. Onun hakkında da kadınlar olarak bir suç duyurusunda bulunmak gerekiyor” dedi.

HDP Kadın Meclisi ve Üsküdar ilçesi olarak bu davanın takipçisi olacaklarını vurgulayan Kan, cinayetin üzerinin örtülmesine izin vermeyeceklerinin altını çizdi.