Araksê’de Paris şehitleri anıldı

Ermenistan’ın Oktoberyan kentine bağlı Araksê köyünde, 9 Ocak 2013’te Paris’te katledilen PKK kurucularından Sakine Cansız, KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan ile Gençlik Hareketi aktivisti Leyla Şaylemez anıldı.

Ermenistan Özgür Kadınlar Birliği (YJA) tarafından organize edilen anmada Kürt siyasetçi Medya Cudi bir konuşma yaptı.

Cûdî, Cansız’ın kısa biyografisi ve yaşam mücadelesini anlattığı konuşmasında “Dersim Tertelesi’nden çıkan bir ailenin çocuğu olan Sara yoldaş Dersim’in asi ve direngen geleneğinin, Kürt kadının doğal özünün ve bilgeliğinin takipçisiydi ve bu anlamda bize öncülük etti. Sakine Cansız yaşamını özgürlüğe adamış devrimci bir kadındı ve kadınların ondan güç aldığı devrimci bir liderdi” dedi.

Cudi konuşmasında 5 Ocak 2016’da Silopi’de katledilen kadın aktivistler Sêvê Demir, Pakize Nayir ile Fatma Uyar’ı da andı.

Kurdistan Komite eş başkanı İla Tovmasyan, şehit annesi ve Ermenistan Özgür Kadınlar Birliği üyesi Kubar Kalaşyan ve köy sakinlerinden Remo Temoyan da yaptıkları konuşmalarda Kürt halkının birlik ve beraberliğini sağlamak ölümsüzleşen şehitlerin hayallerini gerçekleştirmek için çok önemli bir adım olacağına vurgu yaptılar.

Anma “Şehit Namirin”, “Jin Jiyan Azadî” sloganlarıyla sona erdi.