'AKP’ye her oy Kürtlere kurşundur'

Şehit Devrim Sipan’ın ablası Edibe Döner, AKP’ye verilen her oyun Kürtlere sıkılan bir kurşunla eşdeğer olduğunu ve Kürtlerin buna göre hareket etmeleri gerektiğini söyledi.

Hatay’da 2011’de şehit düşen Devrim Sipan’ın ablası Edibe Döner, “Hangi Kürt AKP’ye bir oy veriyorsa çocuklarımıza bir kurşun sıkmış demektir” dedi.

ANF’ye konuşan Edibe Döner, Kürtlerin kendilerine karşı sürdürülen sistematik saldırılara karşı birlik olmaları gerektiğini belirterek, “Artık yeter, biz ne zaman kadar bu zulmü kabul edeceğiz?” diye sordu. Kürt çocuklarının katledildiği, cezaevlerinden de cenazelerinin çıktığı bir dönemde seçime gidildiğine dikkat çeken Döner, şöyle devam etti: “Hepimiz sandığa gidip oyumuzu partimize vermeliyiz. Ne zaman kadar vicdanımızı susturacağız? Bütün Kürtlere sesleniyorum; bizim namusumuz, vatanımızdır. Namusumuza sahip çıkalım, heba etmeyelim. Ne zamana kadar başkalarının ayakları altında olacak? Eğer kişinin namusu toprağı ise toprağına da sahip çıkmalıdır. Ne zaman kadar bizim topraklarımız başkalarının ayaklarının altında olacak?”

BİZ İSTANBUL’DA MÜLTECİYİZ

Zorunlu göçle geldikleri İstanbul’da, kendilerini mülteci olarak gördüklerini kaydeden Döner, muhafazakar/dindar Kürtlerin de artık Türk hükümetinin din istismarına kanmaması gerektiğini söyledi. Leyla Güven’in öncülük ettiği açlık grevi direnişine işaret eden Döner, “Bu direniş bizim içindir. Destek verelim, ses olalım. Ben şehit ailesiyim. Ailemde 24 gerilla ve şehit var. Benim canım acıdı, başkasının acısın istemiyorum” dedi.

İstanbul’da yaşayan Kürtler olarak ellerinden gelen herşeyi yapacaklarını söyleyen Döner, sabahı gece, geceyi sabah edene dek çalışmalarını sürdüreceklerini, kapı kapı gidip HDP için oy istemeye devam edeceklerini belirtti.

KÜRTLER AKP’YE OY VERMESİN

Döner, AKP’ye oy veren Kürtlere bir kez daha seslendi: “Devlete verdikleri her oy bir mermi olup bizim çocuklarımıza atılıyor. Bizim çocuklarımızı şehit ediyorlar. Kim oyunu AKP’ye veriyorsa çocuklarımıza bir kurşun sıkmış demektir. Allah bunun hesabını sorar. Bir gün sıra onlara da gelir. Kürtler kendilerini tanısınlar. Bzim vatanımız Kürdistan’dır.”