AKP'li avukat önce tecavüz etti, sonra her yere fotoğrafını astı!

AKP'li Avukat Dilaver Sabak, kendisine boşanmak için gelen ve daha sonra iş yerinde çalışan kadına tecavüz etti. Ardından kadının fotoğraflarını ilçenin her yerine astırdı.

Van’ın Erciş ilçesinde 2014 seçimlerinde AKP’nin belediye meclis üyesi olan, 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde AKP milletvekili adayı olan Avukat Dilaver Sabak, müvekkiline tecavüz etti. Daha önceki eşinden şiddet gördüğü için boşanma davası açmaya giden K.D. (32) isimli kadın, tecavüzün ardından hamile kaldı. Hamile kalması üzerine Sabak ve ailesinin saldırısına uğrayan K.D’nin fotoğrafları afişlenerek apartman girişlerine asıldı. K.D. can güvenliği olmadığı için günlerdir sokağa çıkamıyor.

TACİZ, TECAVÜZ VE HEDEF GÖSTERME

Şiddet gördüğü eşinden boşanmak için Dilaver Sabak’ın yanına giden K.D, vekalet işlemlerinin ardından davasının seyrini öğrenmek için Sabak’ın ofisine gitti ve Sabak’ın, iş teklifini kabul etti. Bir süre ofiste sekreterlik yaptı. Aynı zamanda temizlik işleri yapan K.D. önce tacize uğradı. Bu yüzden işe devam etmek istemeyen K.D’den özür dileyen Sabak, en azından kendisine yeni sekreter bulana kadar işine devam etmesini istedi. Bu baskı üzerine çalışmaya devam eden K.D. bir süre sonra Sabak’ın tecavüzüne uğradı. Ailesi dolayısıyla olayı kimseyle paylaşamayan K.D. durumun açığa çıkması ile birlikte Sabak Ailesi'nin tehditlerine maruz kaldı. Tehditlere aldırış etmeyen K.D’ye öfkelenen Sabak Ailesi, her tarafa K.D'nin fotoğraflarını asmaya başladı. Fotoğrafların altına ise K.D'yi hedef alarak şunları yazdılar:

“24 yıl evli ve beş çocuklu bir ailenin dağılmasına yol açan bu N… kadın çalıştığı iş yerindeki yaptıklarıyla bir yuvanın yıkılmasına neden olmuştur. Herkes bu edepsiz kadının kim olduğunu tanısın." Yazı ve fotoğraf ilçedeki birçok apartmana ve yine K.D.’nin oturduğu apartmanın girişine asıldı.