Adigey’de 8 Mart: Kadın iradesi kazanacak

Adigey’deki 8 Mart kutlamasına katılan kadınlar, açlık grevi direnişçilerini selamladı.

Rusya Federasyonu’na bağlı Adigey Cumhuriyeti’nde faaliyet yürüten Adigey Kürt Kadın Organizasyonu-Bêrîtan tarafından organize edilen 8 Mart etkinliğine Adıgey’in yanı sıra çevre yerleşim yerlerinden de çok sayıda kadın katıldı.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlamak amacıyla bir araya gelen kadınlara hitap eden Adigey Kürt Kültür Derneği Eşbaşkanı Sinem Broyeva, Leyla Güven öncülüğünde başlatılan açlık grevlerine destek verdiklerini belirterek şunları söyledi: “Kadın iradesiyle başlatılan açlık grevlerine hepimizin sahip çıkması ve bu mücadelenin zafere ulaşması için daha çok çalışmalıyız. Türk devletinin hunharca saldırıları karşısında mücadelesinden taviz vermeyen eylemcileri selamlıyoruz. Ayrıca Türk devletinin baskı ve inkar politikalarını görmemezlikten gelen başta AB ve uluslararası güçleri de kınıyoruz. Kürt halkı bu haklı mücadelesini kendi öz iradesiyle kazanacaktır. Kadın iradesinin kazanacağı bu mücadele ile sadece Kürdistan değil tüm Ortadoğu’ya barış ve huzur gelecektir. Bu mücadelenin başarıya ulaşması için açlık grevinde bulunan tüm eylemcileri Adigey Cumhuriyeti’ndeki kadınlar adına selamlıyoruz.”

Yapılan konuşmanın ardından 8 Mart etkinliği müzikle devam etti. Sahneye çıkan Berfin Mamedova, Bari Yusubov ve Koma Sêbira eşliğinde kadınlar halay çekti.