Şengal’de katledilen kadınlar Taksim’de anıldı 

Zorla Alıkonulan Kadınlar İçin Mücadele Platformu, DAİŞ çetelerinin Şengal'de Êzidî halkına yönelik gerçekleştirdiği katliamı Taksim'de protesto etti.

Zorla Alıkonulan Kadınlar İçin Mücadele Platformu öncülüğünde, 3 Ağustos 2014 tarihinde DAİŞ çetelerinin Êzidî halkına yönelik gerçekleştirdiği  73. Ferman protesto edildi. Eyleme HDP Milletvekili ve HDK Eş Sözcüsü Gülistan Koçyiğit ile çok sayıda kadın kurumu temsilcisi katıldı.

‘ÖNLEM ALMAYANLAR DA SUÇLU'

Koçyiğit, Irak, Bölgesel Yönetim ve uluslararası güçlerin de önlem almayarak katliama ortak olduğuna işaret ederek, "Bu vahşet insanlık tarihinde bir kara leke olarak  geçti. Hâlâ birçok Êzidî kadının Arap şeyhlerinin ve zenginlerin elinde olduğunu biliyoruz” dedi. 

Soykırıma Karşı Platformu’nun ve ailelerin verdiği yoğun mücadele sayesinde pek çok kadının kurtarıldığını anlatan Koçyiğit, "İster Şengal’de olsun, ister Şile’de Arjantin’de, İsviçre’de olsun; nerede olursa olsun nerede bir kadın kırımı varsa; nerede bir şiddet, bir taciz varsa ona karşıyız ve karşı olmaya devam edeceğiz” diye konuştu. 

Koçyiğit, konuşmasında Ankara Katliamı'na da dikkat çekti.

'ÖZ GÜÇLERİNE SARILARAK YARALARINI SARACAKLAR'

Zorla Alıkonulan Kadınlar İçin Mücadele Platformu HDP İstanbul İl Yöneticisi Aysun Çeper tarafından okunan açıklamada, Êzidî kadınların kendi kadın meclislerini oluşturup öz güçlerine sarılarak yaralarını sarmaya gayret ettiklerini vurguladı.