Öcalan’a Özgürlük Nöbeti KJAR’lı kadınlarda

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Avrupa Konseyi (AK) önünde 5 yıldır devam eden özgürlük nöbetini bu hafta Doğu Kürdistanlı kadın eylemciler sürdürüyor.

Fransa’nın Strasbourg şehrindeki Avrupa Konseyi binası karşısında 5’inci yılını geride bırakan Öcalan’a Özgürlük Nöbeti’ni Pazartesi günü Civaka Jinên Azad a Rojhilatê Kurdistan (KJAR) üyesi kadınlar devralmıştı.

KJAR üyesi kadınlar, hafta başından bu yana Öcalan’ın yaşamı ve fikirleri üzerine bilgilendirme yaparken, çevreden geçenlere bildiri ve broşürler de dağıtıyor.

Eylemlerine ilişkin ANF’ye bilgi veren KJAR üyeleri, Öcalan’ın mücadelesi ve düşüncelerine yoğun ilgi olduğunu söylediler. KJAR üyeleri, çevreden geçenlerin Kürtler ve mücadeleleri hakkında daha fazla bilgi edinmek istediğini gözlemlediklerini de dile getirdiler.

Kürt Halk Önderi’nin özgürlüğü için dünya çapında başlatılan eylemselliklerin önemine dikkat çeken KJAR’lı kadınlar, kendilerinin de ‘buna katkıda bulunmak istediklerinin’ altını çizdiler.

Kadınlar, Öcalan’ın sadece Doğu Kürdistan’a değil tüm Kürdistan ve Ortadoğu’daki sorunlar için çözüm önerileri olduğunu ve artık esaretine tahammül edilemeyeceğini vurguladılar.

25 Haziran 2012’de başlayan Öcalan’a Özgürlük Nöbeti’nin beşinci yılı vesilesiyle geçtiğimiz hafta Avrupa Demokratik Kürdistanlılar Toplum Kongresi (KCDK-E) bileşenlerinin eşbaşkanlarınca nöbet tutulmuştu. Eşbaşkanların nöbeti ardından Pazartesi günü birçok Avrupalı parlamenter ile HDP milletvekillerinin katıldığı bir miting düzenlenmişti.