GÖRÜNTÜLÜ

İsviçre'de CPT'ye toplam 5 bin 890 mektup

İmralı tecrit, işkence soykırım sisteminin sonlandırılması için CPT’nin harekete geçmesini sağlamak amacıyla Bern’de postalanan 660 mektupla birlikte İsviçre’de toplam 5 bin 890 mektup CPT’ye gönderildi.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi’nin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecrit sisteminin sonlandırılması ve özgürlüğünün sağlanması için İşkenceyi Önleme Komitesi CPT’ye mektup kampanyasının İsviçre’deki ayağı Bern etabıyla sonlandırıldı. Kampanya çerçevesinde İsviçre kentlerinden toplam 5 bin 890 mektup gönderildi.

Bern merkez postanesi önünde bir araya gelen Şehit Berjîn Zenda Kadın Meclisi üyeleri hazırladıkları yüzlerce mektubu CPT'ye postaladı.

Kadınlar, "Önder Apo’ya yönelik işkence sistemine son verene kadar elimizden gelenin fazlasını yapacağımıza kimsenin şüphesi olmasın" açıklamasında bulundu.

Şehit Berjîn Zenda Kadın Meclisi adına Saadet Kuran, şu konuşmayı yaptı:

"Biz bugün Bern’de Şehit Berjin Zenda Kadın Meclisi olarak 660 tane mektubu CPT‘ye gönderiyoruz. Tüm dünya biliyor ki CPT Kürt halkı söz konusu olduğu zaman üç maymunu oynuyor. Önderliğimizi İmralı’da ilk karşılayan onlardı ama bugün neden seslerini çıkartmıyorlar? Bizim çağrımız şudur; ya kendi hukuklarını uygulasınlar ya da çıkıp biz işkenceyi önleme komitesi değiliz, biz eli kanlı Türk devletiyle beraber Kürt halkını katlediyoruz desinler. Bizler artık bunu kabul etmiyoruz. Sonuna kadar da mücadelemiz devam edecektir. Biz Kürt kadınları nerede olursak olalım dünyanın her yerinde Önderliğimiz için mücadelemiz ve eylemlerimiz devam edecektir. Tüm Kurdistan halkının Önder Apo etrafında kenetlenmesine çağrı yapıyoruz. Önderliğimizin özgürlüğü tüm Kürt halkının özgürlüğüdür."

CPT'ye mektup kampanyası İsviçre'de sonlandırılırken kampanyayı yarın İngiltere'de yaşayan Kürt kadınlar sürdürecek.