Çocuk tecavüzcülerini aklayacak düzenleme protesto edildi

Kadınlar, Urfa'da Fırat Nehri kıyısında AKP-MHP'nin çocuk tecavüzcülerini aklayan düzenlemesini protesto etti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa İl Kadın Meclisi ve Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri, çocuk tecavüzcülerine af getirecek düzenlemeye yönelik tepkilerini, Halfeti ilçesinde Fırat Nehri’nin kıyısında yaptıkları açıklamayla gösterdi. “İstismara, infaza, kayyuma karşı biz varız” yazılı pankartın açıldığı eylemde, HDP Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü konuştu.

'KADINLAR BOYUN EĞMEYECEK, DİRENECEK'

TJA ve HDP İl Kadın Meclisi olarak başlattıkları bir aylık çalışmanın devam ettiğini söyleyen Sürücü, AKP’nin demokratik siyaseti tasfiye etmeye çalıştığına dikkat çekti. Sürücü, şöyle devam etti: “Bunu da kadınların kazanımlarına saldırarak yapıyor. Çıkardığı yasalar ile yaşamı kadınlar ve topluma daraltıyor. Pandemi sürecini fırsata çevirerek infaz yasasını çıkardılar. Bugün de gündemlerinde istismar yasası var. Bu yasa ile çocukları istismar eden kişileri bırakmak istiyorlar. Biz bu yasalara karşı her zaman tepkimizi dile getireceğiz. Biz kadınlar olarak boyun eğmeyeceğiz. Biz kadın kazanımlarına karşı yapılacak her saldırıya karşı direneceğiz. Türkiye’de son yıllarda çocuk istismarı 3 kat arttı. İstismar yasası ile bu çocuk tacizcilerini serbest bırakmak ve çocukları tecavüzcüsü ile evlendirmeye çalışıyorlar. Buna izin vermeyeceğiz."

'EFRÎN İŞGALİNDEN SONRA TECAVÜZ VE KATLİAMLAR ARTTI'

Kadına yönelik saldırıların her yerde devam ettiğini belirten Sürücü, “Efrîn işgalinden sonra ÖSO çeteleri ve onlara bağlı çeteler Efrîn’de katliamlar yapmaya devam ediyor. En son Efrîn’de 16 yaşındaki Melek Nebi Xelil, tecavüze uğrayarak katledildi. Xelil’in katledilmesini lanetliyoruz. Nerede olursa olsun, kadına yönelik saldırılara karşı tutumumuzu göstereceğiz ve tüm kadınları sahiplenmeye devam edeceğiz. Tüm alanlar kadınların direniş alanıdır. Sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.