25 Kasım'ı cephede karşılıyorlar

YPJ savaşçıları, 25 Kasım’ı Dêrazor’da DAİŞ'e karşı savaşarak karşılıyor. YPJ savaşçıları, "DAİŞ'in sonunu getiriyoruz, zulmünü yaşayan kadınları özgürleştiriyoruz" dedi.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nü Dêrazor'da devam eden Cizîr Fırtınası Hamlesi kapsamında DAİŞ'in üzerine yürüyerek karşılayan YPJ savaşçıları, gururlu olduklarını söylüyor.

Fırat Nehri'nin doğusundan ilerleyerek Irak sınırına dayanan QSD, 74 günde geniş bir alan ile on binlerce insanı kurtardı. YPJ, ön cephede aktif olarak yer aldığı gibi savaşın komuta koordinasyonundan lojistiğine kadar hemen hemen bütün bölümlerinde görev alıyor. 25 Kasım vesilesiyle ANF'ye konuşan YPJ savaşçılarından Sarina Zagros, bir kadın olarak hamlede yer aldığı için mutlu olduğunu söyledi.

KADIN GÜCÜNÜ KÜÇÜMSEMEMELİ

Arap kadınlarını DAİŞ egemenliğinden ve zulmünden kurtarmaya başladıklarını kaydeden Zagros, "Kadın kendi gücünü küçümsememeli. Yaşamın temel aktörü olan kadın, gücünü ve iradesini ortaya çıkarıp birleştirirse çok şey başarır. Kadın gücünün farkına varmalı, kendini örgütlemeli ve eğitmeli. 25 Kasım vesilesiyle tüm kadınları YPJ'nin gelişimine ve dünyanın en barbar çetesine karşı mücadelesini baz almaya çağırıyorum" dedi.

KENDİNİZİ YALNIZ GÖRMEYİN

YPJ savaşçısı Delila Cudi ise DAİS’i bitireceklerinin altını çizerek, umutsuz kadınların umudu olmak için de mücadele ettiklerini vurguladı. Hiçbir kadının kendisinin yalnız olduğunu düşünüp umutsuzluğa kapılmaması gerektiğini kaydeden Cudi, şunları söyledi: "Yalnız değiller. Biz YPJ'li kadınlar olarak burada bütün kadınlar için savaşıyoruz. 25 Kasım’ı sahipleniyoruz. Bu şiddeti bitirip tüm kadınları özgürleştirmek istiyoruz. Kadınlara 25 Kasım vesilesiyle şunu söylüyorum; kendinizi örgütleyin, eğitin ve mücadele etmekte tereddüt etmeyin."

SADECE SAVAŞ YETMİYOR

YPJ savaşçısı Melsa Avaz ise kendisinin de erkek şiddetini yakından görmüş ve yaşamış bir kadın olduğunu ve kadın özgürlüğü için YPJ’ye katıldığını söyledi. “Devrim başlayınca benim de özgürleşme arayışım arttı ve YPJ’ye katıldım" diyen Melsa Avaz, şöyle devam etti: "Bir YPJ savaşçısı olarak Cizîr Fırtınası Hamlesi’ne katılmaktan memnun ve gururluyum. Toplumumuzu, halklarımızı ve özellikle de kadınları özgürleştirmek için elimizden geldiğince savaşıyoruz, savaşacağız. Sadece savaş da yetmiyor. Bizim savaşımız da sadece DAİŞ’le sınırlı değil. Kadın kendini düşünsel olarak da özgürleştirmeli. Tüm kadınları, devletler de dahil olmak üzere üzere erkek egemen şiddetin tüm biçimlerine karşı örgütlenmeye ve mücadele etmeye çağırıyorum."