Yıldız'ın silahlı yakınları, Yıldırım'ı silahlarıyla karşıladı

Suruç’ta önceki gün gerçekleştirilen katliamın sorumluları olan AKP’nin Urfa milletvekili adayı İbrahim Halil Yıldız’ın yakınları, dün Türk başbakanı Binali Yıldırım’ı silahlı halleriyle karşıladı.

AKP'lilerin saldırısının ardından Suruç'a giden Binali Yıldırım'ın etrafında onlarca silahlı adamın olması Suruç saldırısının nasıl ve hangi amaçla gerçekleştiğini ortaya çıkarıyor.

Polis veya koruma olmadıkları gözlenen silahlı adamların AKP milletvekili adayı İbrahim Halil Yıldız'ın akrabaları olduğu belirtiliyor.

Türkiye ve Kürdistan'da gerçekleşecek seçimlere 10 gün kala Urfa’nın Suruç ilçesinde AKP milletvekili adayı İbrahim Halil Yıldız ve adamlarının silahlı saldırısı sonucu esnaf Hacı Esvet Şenyaşar ve iki oğlu da dahil 5 kişi yaşamı yitirdi. Saldırının yaşanmasının ardından bugün Türk Başbakanı Binali Yıldırım Suruç'a gitti. Binali Yıldırım'ın Suruç ziyaretinde ortaya çıkan görüntüler, AKP'lilerin Suruç'ta nasıl terör estirdiğinin adeta bir kanıtı.

SOKAKLARDA SİLAHLA GEZİYORLAR

AKP milletvekili adayı Halil İbrahim Yıldız'ın yeğeni olan Mehmet Orhan Yıldız'ın Whatsapp'tan 'Er meydanındayız' diye paylaştığı videoda Binali Yıldırım Suruç'ta eli silahlı kişiler tarafından karşılanıyor. Videoda, AKP milletvekili adayı Yıldız'ın akrabaları olduğu belirtilen kişilerin sokaklarda ellerinde keleşlerle gezdikleri görünüyor.

Ortaya çıkan video dünden bu yana başta Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve havuz medyasının AKP'lilere saldırı olarak verdiği olayın kimler tarafından nasıl gerçekleştiğini gösteriyor. Videoyu paylaşan silahlı kişilerden biri olan Mehmet Orhan Yıldız'ın Facebook adresinde AKP'li milletvekiliyle fotoğrafları da bulunuyor.