Yıldırım: Susulan her saniye cinayettir!

Tecridin kaldırılması talebiyle Leyla Güven’in öncülüğünde açlık grevini sürdüren siyasi tutsaklardan Abdullatif Teymur’un ablası Gülseren Yıldırım, geç olmadan taleplerin kabul edilmesini istedi. Yıldırım, susulan her saniyenin cinayet olduğunu söyledi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle 95 gündür direnen DTK Eşbaşkanı ve HDP Milletvekili Leyla Güven’in öncülüğünde süresiz-dönüşümsüz açlık grevini sürdüren siyasi tutsakların aileleri HDP’nin Salı günkü grup toplantısına katılmaya hazırlanıyor. Bu ailelerden biri olan, Bafra T Tipi Cezaevi’ne 47 gündür açlık grevinde olan siyasi tutsak Abdullatif Teymur’un ablası Gülseren Yıldırım ANF’ye konuştu. Peş peşe verilen keyfi disiplin cezaları nedeniyle kardeşini yaklaşık 1 aydır göremeyen Yıldırım, kendisiyle dün yaptığı telefon görüşmesinde tecrit kırılana kadar direnişini sürdürmekte kararlı olduğunun mesajını verdiğini aktardı.

KARDEŞİNE DESTEK OLMAK İÇİN 34 GÜN AÇLIK GREVİ YAPTI

Kardeşine destek olmak için 34 gün açlık grevi yapan Yıldırım, şunları ifade etti: “Kardeşim açken yemek yiyemiyor, uyuyamıyordum. Bu yüzden ona destek olmak ve ne yaşandığını anlamak için bende 34 gün açlık grevine girdim. O da zaten 26 Aralık’tan bu yana süresiz-dönüşümsüz açlık grevinde. Daha önce kaldığı Düzce T Tipi Cezaevi’nde gördüğü işkenceyi teşhir ettiği için hem hakkında disiplin cezaları verildi, hem de apar topar Bafra T Tipi Cezaevi’ne sürgün edildi. Onu son gördüğümde çok zayıflamıştı. Ancak moralli yüksekti, hatta o bize moral verdi. Daha sonra bilinçli şekilde tam da açlık grevini sürdürürken Düzce ‘de aldığı 1 aylık görüş yasağı uygulanmaya konuldu. Onunla birlikte adeta bizi de cezalandırmış, hapsetmiş oldular… Yeni bir disiplin cezası daha almazsa eğer onu 22 Şubat’ta o da kapalı görüşte görebileceğim. Şimdiden günleri sayıyorum” dedi.

‘BU SUSKUNLUK KABUL EDİLEMEZ !’

Bafra T Tipi Cezaevi’nde kardeşiyle birlikte toplam 5 siyasi tutsağın şu anda açlık grevinde olduğunu aktaran Yıldırım, “Sustukları ve durdurdukları her saniye bir cinayettir. Leyla Güven ile birlikte bugün cezaevlerinde 301 kişi bedenini açlığa yatırmış durumunda ama ülke suspus. Bu kabul edilemez ” dedi.

‘GEÇ OLMADAN HAREKETE GEÇİLMELİ !’

Leyla Güven ve siyasi tutsaklarının talebinin meşru ve haklı bir talep olduğunu hatırlatan Yıldırım, bir an önce İmralı tecridinin kaldırılması gerektiğinin altını çizdi. “Sayın Öcalan’ın avukatları ve ailesiyle görüşme hakkı var ama yıllardır bu hakkı keyfi olarak yok sayılıyor ” diyen Yıldırım, hiçbir cana zarar gelmeden; kalıcı hasar meydana gelmeden taleplerin kabul edilmesini istedi. Yıldırım, son olarak çok geç olmadan demokratik kitle örgütlerine harekete geçme çağrısında bulundu.