Yeşil Sol Parti: Irkçı şiddetin arkasında AKP-MHP iktidarı var

Yeşil Sol Parti Mersin İl Örgütü, kentte maruz kaldıkları ırkçı saldırılara tepki göstererek, saldırıların AKP-MHP iktidarı tarafından organize edildiğini belirtti.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Mersin İl Örgütü, seçim çalışmaları sırasında maruz kaldıkları ırkçı saldırılara ilişkin açıklamada bulundu.

Parti binasında yapılan açıklamaya Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Türkiye İşçi Partisi (TİP) yöneticileri de açıklamaya katıldı. 

Yeşil Sol Parti İl Eşsözcüsü Zeliha Burcu Acar, ırkçı saldırılar ve şiddetin AKP-MHP iktidarı tarafından kurgulandığını söyledi.

Acar, "AKP ve MHP faşist ittifakı gideceklerini çoktan gördüler. 14 Mayıs seçimlerinin onların hazin sonu olacağını iyi biliyorlar. Çöküş dönemini yaşayan iktidar, hazımsızlık sorunu yaşıyor. O yüzden de en iyi bildikleri işi yapıyorlar; şiddete başvuruyorlar. Yıldırmaya çalışıyorlar, başarımızı örselemeye çalışıyorlar. Ama nafile, yılmayacağız ve halklarla birlikte büyük kazanacağız” dedi.

"Mersin başta olmak üzere tüm Türkiye’nin barış ve huzuruna halel getirmeye çalışanlara bu halk 14 Mayıs’ta sandıklarda gereken cevabı verecektir. Provokasyonlara gelmeyelim" diyen Acar, 1 Mayıs’tan bu yana gerçekleşen saldırıları şöyle sıraladı:

"* 1 Mayıs’ta Çay Mahallesi Bekirde Yolu’nda stant çalışması yürüten HÜDA-PAR’lıların yaşadığı olay partimizle ilişkilendirilerek, provokasyon üretilmeye çalışılmıştır.

* 3 Mayıs’ta Mezitli ilçemiz Viranşehir sahilinde bir saldırganın yöneticilerimize karşı gerçekleştirdiği provokasyona karşı halkımıza sağduyuya davet etmiş ve bu tür provokasyonların gelişeceğini öngörmüştük.

* 6 Mayıs’ta Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, HDP’li Meclis üyelerimizi AKP mitinginde bir televizyon kanalına verdiği demeçte ‘milli değerler’ üzerinden saldırı gerçekleştirmiştir. Ancak perdenin arkası tabi ki de kamunun malı olan bir arsanın ucuz maliyete peşkeş çekilmesiydi. Meclis üyelerimizin ‘halkın malını, hakkını savunun’ uyarılarına rağmen usulsüzlerini azaltmayan Gültak, yine bu usulsüzlükleri ‘milli değerleri’ öne sürerek kapatmaya çalışmıştır.

* Dün öğle saatlerinde Tarsus ilçemizde seçim çalışmaları yürüten anons aracımızdaki arkadaşlarımıza MHP’li ırkçı bir grup tarafından bıçaklı ve sopalı faşist bir saldırı gerçekleştirildi. Arkadaşlarımızın sağduyusuna rağmen, ırkçı grubun saldırısı kesilmedi ve 5 arkadaşımız yaralandı.

* Aynı gün Erzurum’da da Ekrem İmamoğlu ve CHP tabanına taşlı saldırı yapıldı. Halklara yönelik bu saldırılar amacına ulaşmayacaktır."