YCWK’den gasp saldırısına karşı öz savunma çağrısı

Yekîtiya Ciwanên Welatparêz ên Kurdistan (YCWK) Wan’da halk iradesinin gasp edilmesine karşı gençliğin öncülüğünde eylemlerin süreklileştirilmesi çağrısını yaptı.

YCWK'DEN DİRENİŞ ÇAĞRISI

Kurdistan Yurtsever Gençler Birliği (Yekîtiya Ciwanên Welatparêz ên Kurdistan), Wan’da halkın iradesinin gasp edilmesine ilişkin açıklama yayınladı. Açıklamada, Kurdistan’ın her alanında işgalci Türk devletine karşı bir mücadele sürdüğü belirtilerek, bu mücadelede Türk devletine ağır darbeler vurulduğuna dikkat çekildi.

Açıklamanın devamında, “Gerillanın devrimci operasyonlarıyla tıkanma yaşayan soykırımcı devlet, yitirdiği siyasi itibarını Kürt halkına dönük soykırım politikalarıyla tekrar canlandırmak istemektedir. Varlığını Kürt halkının yok edilmesine yatıran Türk devleti, sömürgecilik tarihinden ve politikalarından tek bir adım dahi geri atmamıştır. Kürt soykırımında ısrar eden anlayış, Ağrı Dağı'na gömülmüştür. Onurlu Serhat halkına ve Yurtsever Wan gençliğine bu süreçte büyük sorumluluklar düşmektedir. Örgütlendirilmek istenen serhildanın öncülüğünü yapmak büyük bir onurdur. Serhildanın ateşini gürleştirmeye, döneme ve işgalcilere verilecek yanıtın ölçüsünü Wan gençliği koyacaktır” denildi. 

Kurdistan gençliğinin irade gaspına karşı sokaklarda eylemleri örgütlemesi ve ceberut devlet şiddetine karşı devrimci bir duruş sergilemesi gerektiği vurgulanan açıklamada, “Kurdistan halkına yaşam hakkı tanımayan, şehitlerimizin kemiklerini kaldırımlara gömen, şehitlerimizin ölü bedenleriyle savaşan, analarımıza sokaklarda işkence eden, Kürt halkının siyasi kazanımlarını gasp eden, demokratik siyaset yürütmek isteyen halkımıza faşistçe saldıran gerillaya karşı kimyasal silah kullanan, bulduğu her fırsatta her türlü ahlaksızlığı kendine reva gören işgalci TC devletinden demokrasi beklemek düşman ve tarih bilincinden yoksunluktur” ifadeleri yer aldı. 

KURTULUŞ REÇETEMİZ DEVRİMCİ HALK SAVAŞIDIR

Van gençliği ve Kürt halkının Türk devletinin sömürge yasalarını ayaklarına altına alması gerektiği kaydedilen açıklamanın devamında şu vurgulara yer verildi: “Soykırımcı-sömürgeciliğin egemenlik sürdüğü her alanda direniş yasalar çerçevesinde ve kurulan sembolik sandıklarda değildir. 50 senelik mücadelemizin bütün kazanımları dağlarda, sokaklarda elde edilmiştir. Bunun en büyük örneği Kobanê serhildanıdır. Günümüz koşullarında Kurdistan'da yegâne kurtuluş reçetesi Devrimci Halk Savaşı stratejisidir. Yurtsever Wan gençliğini devrimci halk savaşı öncüsü Şehit Reşit Serdar ruhuyla Kurdistan sokaklarını direniş alanına çevirmeye çağırıyoruz. Önder Apo’nun “Ahlâk ve politika işlev görmediğinde toplumun yapabileceği tek iş kalmıştır, o da ÖZ SAVUNMADIR” çözümlemesi bir talimat niteliğinde ele alınmalıdır. Yurtsever Kurdistan gençliği bütün yeteneklerini devreye koyup halkı ayaklandırmalıdır. Wan’daki öz savunma birimlerimizin ve yurtsever Wan gençliğinin çağrıları karşılıksız bırakmayacağını biliyoruz. Girilen yeni döneme denk bir duruş sergileyeceklerine dönük inancımız tamdır. Gençliğin serhildan ruhu WAN sokaklarından hissediliyor, yankılanıyor. YCWK’nin kuruluşunu ilk duyurduğumuz yer olan WAN’da yakılan serhildanın ateşini harlandıralım.”