Van Valisi muhtarları tehdit etti, 'biat' istedi

Van’ın Muradiye ilçesinde muhtarlarla toplantı yapan Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, muhtarları “kayyumla” tehdit ederek, “biat” etmelerini istedi.

Daha önce Gürpınar ve Saray ilçelerinde muhtarlarla bir araya gelen ve HDP konusunda tehditlerde bulunan Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, Perşembe günü de Muradiye’de muhtarları topladı.

İlçe Kütüphanesindeki toplantıda Bilmez’e Jandarma Komutanı’nın da eşlik etmesi dikkat çekti.

Yanına Erciş’te yaşayan Kırgız korucuları da alan Vali Bilmez, muhtarlardan beklentilerinin olduğunu belirterek, bu beklentileri tehditlerle anlattı.

Bilmez, “Devlet ile vatandaş arasındaki köprü sizsiniz. Biz muhtarlardan sadakat bekliyoruz” dedi.

“Buralara hizmetin gelebilmesi için öncellikle güvenlik sorununu çözmemiz lazım” diyerek hizmet yokluğunu gerekçelendiren Bilmez, “Eğer buralarda güvenliği sağlarsak, yatırım gelir, işsizlik biter, hizmet gelir ama aksi olursa devlet yine kayyum atamak zorunda kalır. Devlet mecbur kaldığı için kayyum atıyor. Umarım devlet size kayyum atamak zorunda kalmaz” şeklinde tehdit etti.

Toplantıya katılan ve adını vermek istemeyen bazı muhtarlar Van Valisi’nin kendilerine “Buralarda başka bir parti yine yüksek oy alırsa, size kayyum atarız” tehdidinde bulunduğunu söyledi.