Van TUHAY-DER kongresinde ‘tecridi kıracağız' mesajı

Van TUHAY-DER 1. Olağan Kongresi'ni yaparak yeni yönetimini belirledi. Kongrede konuşan HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç, halkla birlikte bir kez daha İmralı tecridini kıracaklarını söyledi.

Van Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma Derneği (TUHAY-DER) 1. Olağan Kongresi'ne HDP Van İl Eş Başkanı Yadişen Karabulak, HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç, Barış Anneleri İnisiyatifi, TJA aktivistleri, DTK, İHD, TİHV, Çev-Der ile DBP-HDP ilçe örgütleri katıldı. Kongrede HDP Van Milletvekili ve MYK Üyesi Bedia Özgökçe’nin gönderdiği mesaj da okundu.

Divan Üyesi Çetin Uyar, cezaevlerinde Esat Oktay Yıldıran’ın politikalarının benzerinin uygulandığını söyledi. Özellikle hasta tutsakların durumuna dikkat çeken Uyar, tüm demokratik kamuoyunu bu konuda duyarlı olmaya çağırdı.

'HALKIMIZLA TECRİDE SON VERECEĞİZ'

 HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç da, Kürtlerin yaşadığı tüm alanlarda yoğun baskı ve katliamlarla karşılaştıklarını söyledi. Cezaevlerinin bu baskı ve şiddet politikalarından en çok nasibini alan yerlerden biri olduğunu kaydeden Sarısaç, tutsakların en insani haklarının bile elinden alındığı bir dönemden geçildiğini vurguladı.  Sarısaç, “İmralı’da Sayın Öcalan üzerinde ağırlaştırılmış bir tecrit uygulanıyor. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Halkımızla omuz omuza tecride bir kez daha son vereceğiz" diye konuştu.

YÖNETİM KURULU

Konuşmaların ardından tek liste ile girilen seçimlerde Önder Soğukbulak, Saime Yılmaz, Fevzi Can, Nurhayat Aydın, Şevket Tuci, Hüsnü Ürgün, Levent Kurt, Abdülkerim Demiröz, Bahattin Balka, Çetin Togay, Seyhan Seven, Mehmet Melet, Ercan Özbilek ve Nevzat Nihal  yönetim kuruluna seçildi.

TUHAY-DER eş başkanları, yönetim kurulunun kendi içinde yapacağı toplantıda belirlenecek.