Van kayyumu Yozgat'tan 'işçi' getirdi, uzman çavuşları zabıta yaptı

AKP rejimi tarafından işgal edilen Van Büyükşehir Belediyesi, uzman çavuşları zabıta yapıyor, belediyeye Yozgat ve Kayseri'den eleman getirirken, uzman çavuşları da zabıta yaptı.

Van’da gasp edilen belediyelerden 4 bin emekçiyi işten çıkararak yandaşlarını işe almayı sürdüren AKP, karakollara dönüştürdüğü belediyelere polis ve uzman çavuş alımını sürdürüyor.

Van Büyükşehir Belediyesi'nin kayyumu, belediyeyi 1 milyar TL borçlandırarak Van halkının geleceğine ipotek koydu. Yerel seçimlerde HDP'nin kazanmasına kesin gözüyle bakılırken, AKP rejimi şimdiden belediyeyi enkaza çevirmiş durumda. 

Kayyum, bununla birlikte seçimlerden sonra HDP’li belediyenin  personel politikasını da şimdiden engellemek için çalışmalarını sürdürüyor.

9 UZMAN ÇAVUŞ ZABITA OLDU

Van'ın tek sorununun güvenlik sorunu olduğunu iddia ederek tüm sokaklara polis yerleştiren ve adeta sıkıyönetim uygulayan Van Valisi ve  Büyükşehir Belediyesi Kayyumu Mehmet Emin Bilmez, geçen hafta belediyeye işçi alımını da bu politika çerçevesinde gerçekleştirdi.

Van Büyükşehir Belediyesi'nde Kayseri, Yozgat ve Konya’dan gelen birçok kişiyi istihdam etmeye başlayan Bilmez, 9 uzman çavuşu da zabıta birimine aldı.

İşe alınan 127 personelin yaklaşık 50’sinin Kayseri ve Yozgat gibi illerden ve AKP’li yöneticilerin ailelerinin olması dikkat çekiyor.