Van'ın kayyumu devletinin sadık hırsızı

Kadın düşmanı Van Büyükşehir Belediyesi kayyumu, kadınların ücretsiz ulaşım hakkını iptal edip devletin yüksek maaşlı memurlarına ücretsiz ulaşım getirdi.

Van Büyükşehir Belediyesi’ne atanan kayyum, belediyeyi devletin belediyesi haline getirme uygulamalarını sürdürüyor.

Van Büyükşehir Belediyesi’ne atanan kayyumun ilk işi belediye bünyesinde faaliyet gösteren kadın, gençlik, kültür, sanat ve sosyal alanlarda faaliyet gösteren kurumları kapatmak oldu. Bununla yetinmeyen kayyum, başta belediyede çalışan kadınlar olmak üzere yüzlerce insanı işten çıkardı. Kayyum, DBP’li Van Büyükşehir Belediyesi’nin haftanın bir günü belediye otobüslerinde kadınlara ücretsiz ulaşım hakkını da iptal etti. Kadın düşmanı olarak bilenen Van kayyumu, kadınların ücretsiz ulaşım hakkını iptal ettikten sonra yüksek maaşla çalışan polis, jandarma ve aileleri olmak üzere birçok devlet kurumunda çalışan memurlara ücretsiz ulaşım hakkı getirdi.

UYGULAMALARI GAYRİ MEŞRUDUR

DBP’li Van Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanı Cahit Bozbay, yapılanların kabul edilemez olduğunu kaydetti. Bozbay, şunları söyledi: “Biz halkın belediyesiydik. Tüm hizmetlerimizi halkımıza göre yapardık. Özellikle Van’da kadın işsizlik oranı daha fazla. Biz de Van Büyükşehir Belediyesi olarak haftada bir gün olsa da kadınlar ihtiyaçlarını karşılasın diye böyle bir uygulama başlattık. Van Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum atanır atanmaz, kadınların ulaşım hakkını iptal etti. Ayrıca belediye bünyesinde bulunan kadın kurumları başta olmak tümünü kapattı. Yüzlerce insan işinden edildi. Bu uygulamalar kesinlikle gayri meşrudur.”