Van’da cezaevi önünde tecrit protestosu

Açlık grevlerinin sürdüğü Van T Tipi Kapalı Cezaevinin önünde düzenlenen kitlesel bir basın açıklaması ile tecrit protesto edildi.

Van TUYAD-DER açlık grevi direnişçilerinin taleplerinin kabul edilmesi ve tecride son verilmesi amacıyla Van T Tipi Cezaevi önünde kitlesel basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasına HDP Van İl Eş Başkanları Yadişen Karabulak, Ümit Dede, DBP Van İl Eş Başkanları Ayla Tarhan, Ökkeşe Kawa, Van Milletvekili Muazzez Orhan, DTK temsilcileri Tuşba İlçe Eşbaşkan adayları Ayşe Minaz, Yılmaz Berki, Tutuklu Ailelerle Yardımlaşma Derneği (TUYAD DER ) Eşbaşkanı Önder Soğukbulak, Barış anneleri, Van Milletvekili Muazzez Orhan katıldı.

Cezaevi önünde basın açıklamasını yapan HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan, “Hakkari Milletvekili ve DTK eş başkanımız, ülkenin baskı savaş politikalarına dikkat çekmek ve Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için açlık grevi eylemini aylar önce başlattı. Bu eyleme ses verilmesi gerekiyor. Zülküf Gezen’in ölümünde olduğu gibi, başka canların kaybedilmemesi için Adalet Bakanlığı ve yetkililerin bir an önce adım atması ve gereken sürecin başlatılmasını talep ediyoruz. Bu ülkede hep beraber birlikte barış içinde yaşamayı umut ediyoruz” diye konuştu.

Basın açıklaması “ Bijî berxwedana zindanan” sloganıyla son buldu.