Van’da bir işverenin iş akdi HDP’li diye feshedildi

Van’da ticaret yapan Fadıl Barıştıran, işlettiği bir kurye firmasının iş akdinin, siyasi kimliği gerekçe gösterilerek, feshedildiğini söyledi. Barıştıran’ın daha önce açtığı kitapevinde de kitaplarına el konulmuştu.

Van’da yaşayan ve daha önce DEHAP, HADEP, DTP, BDP’de yöneticilik yapan Fadıl Barıştıran, ticaret yapmasının da siyasi gerekçelerle engellendiğini belirtiyor.

Daha önce açtığı kitapevi polislerce basılan ve kitaplarına el konulan Barıştıran’ın, bu yıl içerisinde açtığı Kurye Bayi de aynı gerekçelerle kapatıldı.

Kurye firması yetkilileri “Bu adamın siyasi kimliği tehlikelidir” şeklindeki ihbarı gerekçe yaparak, Barıştıran ile yaptıkları iş sözleşmesini feshetti.

Firma yetkilileri, iş sözleşmesini siyasi düşünceleri nedeniyle feshettiklerini açık bir biçimde Barıştıran’a bildirdi.

Kurye İşletme Sahibi Fadıl Barıştıran, “Van, Bitlis ve Hakkari’de açtığımız bayilerin ardından büyük başarılar elde ettik. Her şeyimiz resmi olarak devam etti” diye hatırlattı. Barıştıran, Bitlis’te daha önce bu işi yapmış olan E. B. adlı kişiyi ihbardan sorumlu tutuyor. Barıştıran’a göre, bunun gerekçesi de siyasi kimliği.

“Böyle olunca yetkili firma iş sözleşmemizi tek taraflı feshetti” diyen Barıştıran, “Biz burada insanları istihdam ettik. Siyasi kimliğimiz gerekçe gösterilerek iş faaliyetlerimiz durduruldu” şeklinde konuştu.

Barıştıran, “Biz bu ülkede siyaset yapmaya devam edeceğiz” diye ekledi. Kürt kimliğinin sahiplenen kişinin siyaset ve ticaret yapma hakkının engellendiğini söyleyen Barıştıran, “Daha önce de kitap evi açmıştım ve oraya da müdahale edilerek kitaplarımıza el konulmuştu. Bizler haksızlığa uğramış ve bu haksızlığa karşı mücadele eden bir halkız. Biz çay ocağı açar işletiriz, onurumuzla yaşamaya devam ederiz” şeklinde konuştu.

Barıştıran, “Burada büyük bir adaletsizlik söz konusu, birinin ihbarı var diye insanların hayatıyla oynanmaz. Bunlar hepsi bu ülkede yaşanıyor” diye noktaladı.