Wan’da AKP’li başkanlar çocuklarını sözleşmeli olarak işe aldırdı

Wan’da atama Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, dört kızını kamu kurumlarında işe aldırdı.

Türk İçişleri Bakanlığı tarafından Tuşba Belediyesi'ne ‘Başkan’ olarak atanan Salih Akman, daha önce üç kızını kamu kurumunda işe aldırdıktan sonra bu defa da kızı Zeynep Akman’ı kayyumla yönetilen Van Büyükşehir Belediyesi'nde işe aldırdı. Tuşba’nın bir önceki belediye Başkanı Fevzi Özgökçe’nin kızı Rüveyda Özgökçe de Büyükşehir Belediyesi'nde işe alındı.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde Tuşba Belediyesini almıştı ancak adayı KHK’lı olduğu gerekçesiyle Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) tarafından mazbatası verilmemiştir. Bunun yerine göreve getirilen AKP’li Salih Akman ve bir önceki Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe bu defada kızlarını Van Büyükşehir Belediyesinde sözleşmeli olarak işe aldı. İşe alınanların yakında kadrolu yapılacağı öğrenildi.  

DAHA ÖNCE 3 KIZINI KAMU KURUMLARINDA İŞE SOKTU

Daha önce Özel Kalem Müdürlüğüne (ablasının oğlu) yeğeni Sinan Koçak’ı, Belediye Başkan Yardımcılığına da Muradiye Milli Eğitim Şube Müdürü olan diğer yeğeni (ağabeyinin oğlu) Aziz Akman’ı görevlendiren Akman, 7 yakın akrabasını daha belediyenin farklı birimlerinde işe yerleştirdi. Akman'ın kızlarından Zuhal Akman, bir süre önce Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde (YYÜ) kişiye özel ilanla fizyoterapist olarak işe alındı. Bu durumun kamuoyunun tepkisine yol açması üzerine YYÜ Üniversitesi Rektörü Hamdullah Şevli, alımın usulüne uygun yapıldığını açıklamıştı. Akman ise, konunun kendisiyle ilgisi olmadığını, kızının başarısı olduğunu ileri sürerek konuyu örtbas etmek istedi.

İŞSİZ KALAN SON KIZINI DA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDE İŞE ALDIRDI

Akman, diğer kızı Fulya Akman, yine mazbatası verilmeyen HDP’li adayın yerine AKP’li İsmail Say’ın başkanlık koltuğuna getirildiği Edremit Belediyesi’nde işe alındı. Aynı anda Say’ın yeğeni Ali Say da Tuşba Belediyesi’nde işe başladı. Akman'ın diğer bir kızı Banu Akman ise kayyım yönetimindeki Van Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı VASKİ Genel Müdürlüğü'nde işe başladı. Tüm bunlarla yetinmeyen Akman, üç çocuğunu farklı kamu kurumlarında işe aldırdıktan sonra işsiz kalan son kızını da Van Büyükşehir Belediyesi İmar İşleri Daire Başkanlığında işe aldırdı. Böylelikle Akman’ın 4 kızı kayyum belediyeleri ve kamu kurumlarında işe girdi.

AKP’Lİ ESKİ BAŞKAN’IN KIZI BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDE İŞE ALINDI

2014-2019 yılları arasında AKP’den Tuşba Belediye Başkanlığı yapan ve ismi sık sık yolsuzluklarla gündeme gelen Fevzi Özgökçe de, kızı Rüveyda Özgökçe’yi Van Büyükşehir Belediyesi İmar İşleri Daire Başkanlığında işe aldırdı.

GENEL SEKRETER ÇORUMLU AKRABASINI İŞE ALDI

Van Büyükşehir Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel ise Çorumlu akrabası Bahar Tamer’i sözleşmeli olarak Büyükşehir Belediyesinde işe aldırdı. Tamer’in sözleşmeliden kadroya geçeceği öğrenildi.