Urfa Barosu: Operasyonla muhalefetin sindirilmesi hedefleniyor

AKP-MHP iktidarı tarafından HDP’ye yönelik gerçekleştirilen siyasi soykırım operasyonlarına tepki gösteren Urfa Barosu, "Geçmişe dayanan operasyonlarla muhalefetin sindirilmesi amaçlanmakta" dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 6-8 Ekim 2014 tarihleri arasında düzenlenen Kobanê eylemlerine ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin de aralarında olduğu çok sayıda kişinin gözaltına alınmasına bir tepki de Urfa Barosu’ndan geldi.

Baronun sosyal medya hesabı üzerinden yapılan yazılı açıklamada gözaltı operasyonlarına işaret edilerek, “Geçmişe dayanan operasyonlar ile muhalefetin sindirilmesi amaçlanmaktadır” denildi.

Açıklamada, Anayasal güvence altına alınan hukuki güvenlik ve belirlilik ilkesine aykırı olarak yedi yıl öncesine dayanan iddialarla halkın oylarıyla seçilen siyasetçilerin sistematik bir şekilde gözaltına alınmasının hukuk devleti ve demokratik toplum düzenine aykırı bir tutum olduğu belirtildi. Açıklamanın devamında, “Geçmişi 2014 yılına dayanan operasyon ile muhalefeti sindirilmesi amaçlanmaktadır. Bu operasyonları yapanlar hukukun üstünlüğü ilkesi çerçevesinde hareket etmeye davet ediyoruz” denildi.