Uluslararası delegasyon İHD ve İstanbul Barosu ile görüştü

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride karşı bir araya gelen Tecride Karşı Uluslararası Delegasyon, İHD ve İstanbul Barosu’nu ziyaret etti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride karşı bir araya gelen hukukçu, siyasetçi, gazeteci ve akademisyenlerden oluşan 7 farklı ülkeden 36 kişilik Tecride Karşı Uluslararası Delegasyon’dan 12 kişi, Asrın Hukuk Bürosu ardından İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi’ni ziyaret etti.

Temel gündemleri Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan olan delegasyon, Asrın Hukuk Bürosu ve Özgürlük İçin Hukukçular (ÖHD) eşliğinde İHD’ye gitti. Delegasyonu, İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin ve İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri karşıladı. Ziyarette, Adalet İçin Hukukçular, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ve Ceza İnfaz Sisteminde Sivil Toplum Derneği’nin (CİSST) de temsilci ve üyeleri de yer aldı.

Basına kapalı olarak süren ziyaret sonrasında bilgi veren Eren Keskin, delegasyon heyetine Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin İmralı’ya getirildiği ilk günden beri ağırlaşarak devam ettiğini ve bu Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi (AİHS) başta olmak üzere diğer pek çok hukuk normunun çiğnendiğine dair aktarımda bulunduğunu paylaştı. Ziyarette, katılımcıların yoğunluklu olarak Abdullah Öcalan, cezaevlerindeki ve hasta tutsakların durumuna dikkat çektiği öğrenildi.

BAŞVURU SORULACAK

Heyet daha sonra İstanbul Barosu’nu ziyaret etti. İstanbul Barosu Yönetim Kurulu üyesi Sinan Naipoğlu’nun yer aldığı ziyarette, ÖHD’li avukatların Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin son bulması ve avukatları ile görüştürülmesine dair yaptığı başvurunun akıbetinin masaya yatırıldığı öğrenildi. 

Heyet daha sonra Barış Anneleri’ni ziyaret etti. Anneler tek tek savaşa karşı olduklarını ifade ederek, barış ortamının sağlanmasını talep etti. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin tüm topluma, her evin içine yayıldığına dikkati çeken anneler, Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü ile barışın geleceğini vurguladı.

Daha sonra MED TUHAD-FED ziyaret edildi. Burada da cezaevinde tutukluların yaşadığı hak ihlalleri ve cezaevlerindeki hasta tutukluların yaşadığı sorunlara dikkat çekildi.

Heyet, İstanbul, Ankara ve Amed’te 25-28 Ocak arasında temaslarını sürdürecek.