TV10 çalışanları: Basın özgür değilse ülke de özgür değildir

TV10 çalışanları ve insan hakları savunucuları, eylemlerinin 63'üncüsünü düzenledi.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan TV10'un çalışanları, televizyonlarının açılması talebiyle sürdürdükleri eylemlerinin 63’üncü haftasında Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi. Eyleme insan hakları savunucuları, Cumartesi insanları ve Alevi dernekleri destek verdi.

'ALEVİ TOPLUMUNU EKRANA TAŞIMAYI SÜRDÜRECEĞİZ'

TV10 Yönetim Kurulu Başkanı Veli Büyükşahin, "Türkiye’de maalesef hak ihlalleri her gün biraz daha artıyor. Geçmişten katbekat artmış durumda" derken, Maraş Katliamı anmasının 'yasaklanmasına' da tepki gösterdi.

Büyükşahin, “Bir ülkede eğer basın özgür değilse, o ülkede özgürlükten ve demokrasiden bahsetmek mümkün değildir” diyerek, "Ne yaparsanız yapın Alevilerin inancını, tarihini, kültürünü ve Alevi toplumunun kendisini bir şekilde ekranlara taşımaya devam edeceğiz” mesajını verdi.

'TÜM HALKLAR ORTAK DURUŞ SERGİLEMELİ'

OHAL’in kalıcı hale getirildiğini ifade eden İnsan Hakları Derneği (İHD) MYK Üyesi Adnan Vural, "OHAL’in kalıcı hale getirilmesi ile birlikte ülke tamamen keyfilikte yönetiliyor” dedi.

Sanatçı Yıldız Aslan da, "Kürt, Türk, Alevi, Sünni, Ermeni, Süryani, Êzidî, Türkiye’deki halklar yaşananlara karşı bir duruş sergilemeliyiz. Bunu yaparsak ancak değişebilir. Yoksa bizi birbirimize vurdurarak, kapitalizm sürüp gidecektir” diye konuştu.

Açıklama Yıldız’ın söylediği deyiş ile sona erdi.