TV 10 eylemi: AKP yarın 'adalet' diye bağıracak!

TV 10 çalışanları, televizyonlarının açılması için eylemlerini bu hafta da sürdürdü.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan TV 10'un çalışanları, televizyonlarının açılması talebiyle 38’inci kez Galatasaray Meydanı’nda bir araya geldi. Cumartesi İnsanları ve Alevi kurumlarının da destek verdiği eylemde, “Alevilerin sesi TV 10 susturulamaz” pankartı açıldı.

TV 10 Yönetim Kurulu Üyesi Veli Haydar Güleç, eylemdeki konuşmasında, vicdan ve adaletin ayaklar altında olduğunu söyleyerek, 108 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın durumuna değindi. Güleç, “Burada onların başına bir şey gelirse sadece devlet değil hepimiz suçluyuz. Çünkü yeteri kadar sahip çıkmıyoruz” dedi. Ankara’dan başlatılan “Adalet Yürüyüşü”ne de değinen Güleç, şöyle dedi: “Ana muhalefet lideri adalet için yola çıkmışsa artık gerisini düşünün. Tabi ki önemli ama ondan önce de birçok adaletsizlik oldu. Ta ki adalet kapılarına gidince yürüdüler. Her şeye rağmen destek olmak gerekir.”

'ADALET CİZRE'DE YERLE BİR OLDU!'

HDP'nin tutuklu milletvekilleri ve eş başkanlarının durumuna işaret eden Güleç, “Parti başkanları talimatlarla tutuklandılar. Bugün bunu yapanlar yarın adalet diye bağıracaklar” diye belirtti.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Merkez Yöneticisi Gülizar Taşbilek de, tek bir kişi dahi kalsalar dahi mücadele edeceklerini söyledi.

TV 10 izleyicilerinden Zübeyde İnce ise, bu ülkede adaletin hiçbir zaman olmadığını dile getirerek, "Adalet Cizre’de, Roboski’de, 2 Temmuz’da ve buna benzer birçok yerde yerle bir oldu. Alevi çocuklar kendi kültürlerini öğrenmesiler diye TV 10’nu kapattılar. Bu ülkede hiç adalet olmamıştır" diye konuştu.

İnce, eylem sırasında yoldan geçenlere de seslenerek, “Umarım, size sıra gelmeden zindanları yıkar, adaleti getiririz” dedi.