Tutsaklar: Emek ve çaba olmadan özgür olunmaz

Bolu Cezaevi'nde açlık grevinde olan tutsaklar, emek ve çaba olmadan özgür olunamayacağını ve bedeli ne olursa olsun amaçlarına ulaşmadan eylemlerini sonlandırmayacaklarını belirtti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin son bulması için başlayan açlık grevi direnişleri devam ediyor. Bolu F Tipi Cezaevi'nde olan tutsak Selami Kılıçaslan, açlık grevi direnişlerine ilişkin Almanya'da yaşayan kardeşi Sami Kılıçaslan'a bir mektup yazdı. Öcalan üzerindeki tecridin insanlık suçu olduğuna dikkat çeken Kılıçaslan mektubunda şunları belirtti: "Tecrit öyle bir hal almış ki artık ne hukuki, ne de insani bir ölçü kalmıştır. Açlık grevleri hükumetin hukuksuz ve insanlık dışı tutumuna son vermek için yapılmaktadır. Yüzlerce insan daha insani bir yaşam için bedenini ölüme yatırmak zorunda bırakılmıştır.

Kürt Halk Önderi Öcalan üzerindeki tecridi kırmak için Leyla Güven'in başlatığı açlık grevleri her tarafa yayılmış ve büyük bir kararlılıkla devem ediyor. Önder Apo üzerindeki insanlık dışı muamele ve tecridi kırmak için Bolu F-Tipi Cezaevi'nde bizler Selami Kılıçaslan, Hayri Demir, Ahmet Emin Eren, Hüseyin Barsak ve İsmail Kocaman 16 Ocak'tan beri süresiz-dönüşümsüz açlık grevindeyiz."

'BU İNSANLIK DIŞI TECRİDİ KIRACAĞIZ'

Moral-motivasyonlarının yüksek olduğunun altını çizen Kılıçaslan, eylemlerinin uzun süreli olmasından kaynaklı fiziki rahatsızlıklar yaşadıklarını kaydetti. Bedeli ne olursa olsun amaçlarına ulaşana kadar eylemlerini sürdüreceklerini vurgulayan Kılışaslan, "Başarılı olacağımıza inancımız tamdır. Bu insanlık dışı tecridi kıracağız. Olacaksa bir yaşam özgür olmalıdır. Newroz da İmralı tecrit sistemini parçalayacağız. Bu temelde şimdiden herkesin Newroz bayramını en içten dileklerimizle kutlar, özgürlüğün ve demokrasinin hakim olacağı, halkların daha rahat ve özgür yaşayacağı bir yıl diliyoruz.

Umudumuz ve özgürlüğe olan inancımız tamdır. Rojava'da insanlık düşmanı faşist zihniyetli DAİŞ tarihin çöp sepetine atılmıştır. Acılar ne kadar büyükse, kazanımları da o denli büyük ve anlamlıdır. Emek ve çaba olmadan özgür olunmaz. Buna olan inancımız tamdır. Kürt halkı ve Ortadoğu halkları hak ettikleri o insanca yaşama mutlaka ulaşacaklar. Bunu da bilinçli, örgütlü ahlaki-politik olarak kendini donatmış hakikat yolunun yolcuları öncülüğünde gerçekleştirecekler" diye belirtti.