Tutsak yakınlarının Adalet Nöbeti eylemleri devam ediyor

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük ve Kürt sorununa siyasi çözüm talepleriyle Adalet Nöbetleri birçok kentte devam ederken, Wan’da DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, 91’inci gününe giren nöbeti ziyaret etti.

ADALET NÖBETLERİ

WAN

Wan’da Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (TUHAY-DER)  öncülüğünde tutsak yakınları tarafından başlatılan Adalet Nöbeti eylemi 91’inci sürüyor.

Nöbet eylemi Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Örgütü binasında yürütülüyor.

Eylemi yeni gününde DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Wan Milletvekili Pervin Buldan, DEM Parti İl Eş Başkanı Gülşen Kurt, Tevgera Jinên Azad (TJA) aktivistlerinin  yanı sıra birçok kişi ziyaret etti.

Çiğdem Kılıçgün Uçar, ziyaret sırasında “Yaşanan her bir acı bu coğrafyayı çoktan aştı. Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit politikaları Türkiye’ye yayıldı, genelleşti. Cezaevlerinde uygulanan işkenceler her gün dışarıda da yaşanıyor” dedi.

DBP Eş Genel Başkanı, “Türkiye de içerde ve dışarıda uygulanan politikaların bir farkı kalmadı. Tam da bu dönemde sorumluluk almak gerekiyor. Bunun için yaptığınız eylem çok kıymetli ve değerlidir” diye ekledi.

İSTANBUL

İstanbul’daki Adalet Nöbeti, Marmara Tutuklu ve Hükümlü Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MATUHAY-DER) öncülüğünde yürütülüyor.

Hakların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sultanbeyli İlçe Örgütü binasında 89’uncu gününde devam eden eylemde tutsak yakınları ve anneler, Kürtçe ve Türkçe “Tecrit insanlık suçudur” yazılı beyaz önlükler giydi.

Sık sık “Bijî berxwedana zindanan”, “Bijî Serok Apo” ve “Jin, jiyan, azadi” sloganları atıldığı nöbet eylemine DEM Parti Ümraniye ve Kadıköy ilçe yöneticileri ile Anadolu Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ANYAKAYDER) yöneticileri destek ziyaretinde bulundu.  Ziyaret sırasında eylemdeki annelerin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlandı.