Tutsak yakınları: Abdullah Öcalan özgür olmadan kimse özgürleşemez

Adalet Bakanlığı önünde buluşan tutsak yakınları, "Abdullah Öcalan özgürleşmeden kimse özgürleşemez” mesajını verdi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile dün görüşen tutsak yakınları, "Adaleti sağla, hukuku uygula" eylemlerini bu hafta da sürdürdü. Tutsak yakınları, Adalet Bakanlığı binası önüne gitmek istedi. Polisler, tutsak yakınlarına engel oldu. Tutsak yakınları ile Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) milletvekilleri Newroz Uysal Aslan ve Perihan Koca, bunun üzerine Adalet Bakanlığı'nın A Kapısı'na gitti. Polisler, tutsak yakınlarının araçtan inmesine engel olarak, kötü muamelede bulundu. Aileler, polisin saldırganlığını zılgıt ve sloganlarıyla protesto etti. 

Gazetecilerin görüntü almasını engelleyen polisler, bazı gazetecilere de saldırdı. Bir polisin, vekillere "Sen vekil değilsin, benim vekilim değilsin" demesi dikkat çekti. Tutsak yakınları polis saldırısına karşı, "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganı attı. Polisin bütün saldırı ve engellemelerine rağmen geri adım atmayan tutsak yakınları, Adalet Bakanlığı önünde açıklama yaptı.  

İMRALI TECRİDİNE TEPKİ

DEM Parti Milletvekili Newroz Uysal Aslan, Türkiye ve Kurdistan’da bulunan birçok cezaevinde siyasi tutsakların boykot eylemlerinin olduğunu anımsatarak, “Bu kapsamda anneler hem bakanlıkla görüşme hem de seslerini duyurmak için Türkiye’nin her yerinden Adalet Bakanlığı önüne geliyor. Bu hafta da Adana’dan gelen annelerle bakanlık önünde açıklama yaptık. Cezaevlerinde süren hak ihlallerine ve İmralı’daki tecride karşı anneler bakanlık önünden seslerini duyurmaya çalışacak” dedi.

Tutsak yakını Şemsê Bagdû, tecridin sonlandırılması gerektiğini ifade ederek, “Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit artık kalkmalıdır. Öcalan özgürleşmeyene kadar kimse özgürleşemez. Barışın anahtarı İmralı’dadır. O İmralı’dan çıkana kadar bu topraklara barış gelmeyecektir. Biz barış anneleriyiz. Her gün yüreğimiz yanıyor. Elbette bakanlara, cumhurbaşkanlarına sesleneceğiz ve barış isteyeceğiz. Sizler askerleri operasyonlara gönderiyorsunuz, sonra da cenazelerini bile ailelerine vermiyorsunuz. Artık asker, polis ve gerilla tabutları gelmesin. Herkes elini vicdanına koysun ve bunu durdursun. Sesim Adalet Bakanı’na ve Erdoğan’a ulaşsın. Ölen gençler Erdoğan ve Adalet Bakanını çocukları değil” diye belirtti.

'ABDULLAH ÖCALAN DİNLENMEDİKÇE SAVAŞ BÜYÜYOR'

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın milyonlarca kişinin iradesi olduğunu aktaran Şemsê Bağdur, “Sayın Öcalan barış istiyor, adalet istiyor ve Ortadoğu’da savaşın bitmesini istiyor. Ortadoğu’daki savaş Kürt düşmanlığı üzerinden gelişiyor. Bu durumda olmamızın tek sebebi Öcalan’ın dinlenmemesidir” dedi.  

Tutsak yakını Ayşe Elegaş da şöyle dedi: "Kürt halkının tamamına sirayet eden ve cezaevlerinde yaşanan tecridin kaldırılması için buradayız. Öcalan üzerindeki tecridi kınıyoruz. 40 aya aşkın süredir haber alınamıyor. Adalet ve huzur istiyoruz, kan dökülmesini istemiyoruz. Kimsenin ölmesini istemiyoruz. Çocuklarımız bir şey yapmadı ve cezaevlerinde boş yere tutuluyorlar. Uygulanan tecrit politikalarını kınıyoruz."