Tutsak yakınlar eylemlerini farklı biçimlerde sürdürecek

Tutsak yakınları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununun çözümü talepleriyle başlattıkları Adalet Nöbeti eylemlerini farklı bir boyuta taşıyacaklarını duyurdu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü ve Kürt meselesinin adil bir şekilde çözümü talebiyle birçok kentte başlatılan Adalet Nöbeti'ne dair Amed, Wan, İzmir, Mersin ve Adana kentlerinde açıklamalar yapıldı. 

AMED

Ancak Amed’de Tutuklu Aileleri İle Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) öncülüğünde yapılmak istenen dernek binası önündeki açıklama polis tarafından engellendi. 

Bu duruma tepki gösteren MED Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD FED) Eşbaşkanı Kerem Canpolat, baskıya boyun eğmeyeceklerini ve mücadeleyi genişleteceklerini belirtti.

Sonrasında tutsak yakınları, TUAY-DER ve MED TUHAD FED üyeleriyle birlikte açıklamayı dernek binasında gerçekleştirdi. Adalet Nöbeti'nin yeni bir aşamaya geçeceğini vurgulayan TUHAD FED Yöneticisi Emine Kaya, nöbetin farklı eylem tarzlarında devam edeceğini açıkladı. Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin insanlık dışı olduğunu vurgulayan Emine Kaya, Adalet Nöbetleri'nin toplumsal duyarlılık oluşturduğunu belirtti.

Tutsakların açlık grevlerini sonlandırarak farklı eylem tarzlarına geçmesiyle birlikte, Adalet Nöbeti'nin yeni bir döneme gireceği ve farklı şehirlerde genişleyeceği açıklandı. 

WAN

Aynı amaçla Wan’da TUHAY-DER ve tutsak yakınları öncülüğünde Sanat Sokağı’nda açıklama yapıldı. Açıklamaya DEM Parti il ve ilçe yöneticileri, Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları, DEM Parti Van Milletvekilleri ve yanı sıra çok sayıda tutsak yakını katıldı. Açıklama, “Bijî berxwedana zindanan” sloganları ve alkışlarla son buldu.

İZMİR

İzmir'de ise Ege Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EGE TUHAYDER), "Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa demokratik çözüm" kampanyası kapsamında DEM Parti Konak İlçe Örgütü önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamanın ardından "Biji Berxwedana zindana" ve "Jin jiyan azadi" sloganları atıldı.

MERSİN 

Mersin'de Çukurova TUAYDER, “Siyasi tutsaklar onurumuzdur” pankartıyla dernek binası önünde açıklama yaptı. Açıklamaya DEM Parti Mersin Milletvekilleri Perihan Koca ile Ali Bozan’ın yanı sıra onlarca dernek yöneticisi ve yurttaş katıldı. Açıklama sırasında zılgıtlar ve alkışlar eşliğinde sık sık  “Biji berxedana zindana” sloganları atıldı.

ADANA

Adana'da Akdeniz Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AATUHAY-DER) de açıklamayı DEM Parti Seyhan İlçe Örgütü önünde yaptı. “Adalet için tecridi kıralım, demokratik barış için zindanlara ses olalım” pankartının açıldığı açıklamayı dernek yöneticisi Sait Sündük okudu. Eylem alkışlar eşliğinde son buldu.