Tutsak anneleri: Bu tecrit kalkmalıdır

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridin kırılması amacıyla açlık grevi direnişinde olan tutsak aileleri, “Bu tecrit kalkmalıdır” mesajı verdi.

Öcalan’a yönelik uygulanan tecride karşı açlık grevinde olan tutsak aileleri, Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma (TUAY-DER) Tarsus Şubesi’nde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya; Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) yöneticileri ve onlarca tutsak annesi katıldı.

TUAY DER Tarsus Şube Yöneticisi Kadri Ezer, iktidarın ülkede direnen başta Kürt halkı olmak üzere tüm muhalif güçleri tasfiye etmeye çalıştığını söyledi. Ezer, “Tecrit politikası, annelerin çocuklarını toprağa verdiği bir ülke haline getirdi. Sayın Öcalan sadece bir kişi değildir, bir iradedir. Öcalan ile tekrar müzakere edilerek ülke rahat bir nefes alabilir. Bunun için tecrit kalkmalıdır” dedi.

Tecridin ortadan kalkmasının gelinen aşamada elzem olduğunu ifade eden Ezer, tecridin kalkmasıyla hem ülkenin rahat bir aşamaya gelineceğini hem de tutukluların yaşamını yitirmesiyle sonlanmayacağını söyledi. Ezer, “Tecrit kalkmalı. Tutuklular ölmemeli ve barış sağlanmalıdır. Hükümet tecridin sona ermesi için derhal somut adımlar atmalıdır” dedi.

Açıklama sonrası anneler, “Biji berxedana zindanan” sloganları atarak eylemini sonlandırdı.