Tutsak Ahmet Yardım’dan Adalet Nöbeti’ne: Bize umut veriyorsunuz

Afyonkarahisar Cezaevi'nde tutsak edilen Ahmet Yardım, Adalet Nöbeti'nde yer alan annelere gönderdiği mesajda, annelerin direnişinin kendilerine umut verdiğini belirtti.

Êlih'te Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) öncülüğünde başlatılan Adalet Nöbeti, 71'inci gününde devam ediyor. 

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Êlih İl Örgütü binasında yürütülen nöbette, anneler "Tecrit insanlık suçudur" yazılı önlükler giydi.

Nöbete, Tevgera Jinên Azad (Özgür Kadın Hareketi-TJA) aktivistleri ile DBP ve Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) il yöneticileri de katıldı. 

Eylemcilerden Sultan Azboy, "Abdullah Öcalan bu ağır tecritten çıkarılmadığı müddetçe çocuklarımız da tecrit altında olacak. Herkese sesleniyorum; El ele verin ve ayağa kalkın. Sayın Öcalan’dan üç yıldır haber yok. Çocuklarımız da ondan haber alınana kadar, ağır tecrit sonlanıncaya kadar görüşe çıkmayacak" dedi.

Adalet Nöbeti sırasında, Afyonkarahisar 1 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan Ahmet Yardım'ın annesi Sadiye Yardım, oğlunun gönderdiği mesajı paylaştı. 

Sadiye Yardım, oğlunun sürgün edilmesine ilişkin yaşadıklarını anlatarak, "Oğlum Afyon’a sürgün edildi. Aynı cezaevinde çocuğu bulunan başka bir aile bize haber verdi. Onların son görüşü olduğunu söylediğinde oğlumu bayramdan önce görmeye gittim. Ben ve başka bir aileyi daha akşam saat dörde kadar dışarda beklettiler. İçeri alındıktan sonra çıplak aramaya maruz kaldık" ifadelerini kullandı. 

Sadiye Yardım, oğlunun "Bir daha görüşe çıkmayacağız. Sizler de dışarıda direnin, direnişiniz bize umut veriyor. Direnen annelere selamlarımı söyle, ellerinden öpüyorum" dediğini aktardı.

Nöbet eylemi, "Jin, jiyan, azadî", "Bijî berxwedana zîndanan" ve "Bê Serok jiyan nabe" sloganlarıyla sona erdi.