Türk polisinden yeni vahşet: Çocuğu öldüresiye dövdü, bataklığa attı

Amed’in Lice ilçesinde 14 yaşındaki bir çocuk Türk polisi tarafından öldüresiye işkence edildikten sonra ağzı ve elleri bağlanarak bir dere bataklığına atıldı.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre 14 yaşındaki Y.D. isimli Kürt çocuğu 21 Mart akşamı saat 22.00 sıralarında bir arkadaşıyla evine dönerken, Türk polisi tarafından kaçırıldı.

Hiçbir gerekçe göstermeyen polisin çocuğu önce bir köy yolunda tenha bir araziye götürdüğü bildirildi

Habere göre çocuk “Türk olduğunu” söylemeye zorlandı, ardından “Kürtlere küfret, İstiklal Marşı’nı oku” dayatmasıyla işkenceye maruz kaldı.

Vahşi işkencelerle, ağzı ve elleri bağlı bir şekilde dere kenarında bataklığa atıldı.

Gece karanlığında bir köylü çocuğu fark ederek, hastaneye kaldırılmasını sağladı.

Y.D maruz kaldığı işkenceler sonucu bir gözünü kaybetme riski yaşıyor.

Y.D, dört polis tarafından işkenceye uğradığını ailesine anlatırken, “Beni tenha bir yere götürdüler. Türk olduğunu söyle dediler. Silah dipçiğiyle dövdüler, sonra da ellimi ve ayağımı bağladılar. Sonra çukura attılar” dedi.  

Ailenin avukatı Ramazan Karalp, yaşananları şöyle anlattı: “Çocuk Lice merkezde yaşıyor. Akşam saatlerinde arkadaşlarıyla birlikte evine dönerken polisler tarafından durduruluyor. 10 yaşında olan arkadaşını bırakıyorlar, çocuğu ise tenha bir yere götürüyorlar. Silah dipçikleriyle darp ediyorlar. Çocuğu hem dövüp hem de sürekli bir şekilde ‘ben Türküm, Kürtlere küfret’ diye söylemesini istiyorlar.

Çocuk bunu yapmayınca bu kez yarına kadar İstiklal Marşını ezberlemesini istiyorlar. ‘Ezberlemezsen gelip senin kafana sıkacağız’ diyorlar. Sonra ilçe merkezinden geçen bir derenin yanındaki bataklığa atıyorlar. Ağzı ve elleri bağlı bir şekilde köhne yere bırakıyorlar. Ahırda hayvanlarına bakan bir köylü duyduğu sesler üzerine çocuğu fark ediyor. Hemen hastaneye yetiştiriyor. Lice Devlet Hastanesi’nde darp raporu verilen çocuk daha sonra Dicle Üniversitesi TIP Fakültesi’ne sevk ediliyor. Çocuk şu an hastanede tedavi görüyor ve sağ gözünü kaybetme riski var. Gözünde sürekli bir kanama var ve açamıyor."