Türk magandalar Alman otoyolunu birbirine kattı!

Almanya’nın Baden-Württemberg Eyaleti’ndeki şehirlerarası otoyolda Türk bayraklı arabalarla yarış yapan bir grup Türk maganda trafiği birbirine kattı.

Heilbronn kenti yakınlarındaki “Autobahn 81” numaralı otoyolda Türk bayraklı bir düğün konvoyuna ait araçlarda bulunanlar hız yarışı yaptı, havaya silah sıktı, tehlikeli sürüşlerle otoyolda seyahat halinde olan yüzlerce kişinin hayatını tehlikeye attı.

Silah seslerinin duyulmasının ardından polis bölgede geniş güvenlik önlemleri alarak konvoydaki araçları Neuenstadt yakınlarında durdurdu. Araçlarda uzun süre arama yapan polisler 6 tabanca buldu.

“Yasa dışı hız yarışı” ve trafikte başka katılımcıları tehlikeye atmaktan dolayı polis konvoydakilere soruşturma başlattı. Aşırı hız yaptıkları tespit edilen sürücülerin ehliyete el koyan polis, o anda trafikte seyir halinde olan ve olaya tanıklık eden vatandaşlardan da yardım istedi.

Özellikle Baden-Württemberg Eyaleti’nde son dönemlerde sayıları artan Türk magandalar düğünleri ve Türkiye’deki futbol maçlarını gerekçe yaparak trafiğe çıkıyorlar.