TTB: Halkın su gereksinimi ücretsiz karşılanmalı

TTB, koronavirüse karşı halkın su gereksiniminin ücretsiz olarak karşılanması gerektiğini belirtti.

 Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi, koronavirüs salgınına karşı alınması gereken önlemlerle ilgili bugün yazılı açıklama yayımladı. Açıklamada, bireysel önlemlerin başında el yıkamanın sağlanabilmesi için halkın su gereksiniminin ücretsiz olarak karşılanması gerektiği vurgulandı.

'ÜLKE NÜFUSUNUN YARISI YOKSUL'

Açıklamada, ülke nüfusunun yaklaşık yarısının yoksul veya yoksunluk nedeniyle sosyal dışlanma riski taşıdığına dikkat çekildi. Salgının hızla yayıldığı, sağlık hizmetlerin ciddi bir biçimde zorlandığı bugünlerde, insanlar salgının kontrol altına alınabilmesi için evlerine kapandığı, pek çok insan bu nedenle işini ya da çalışamadığı için gelirini kaybettiği hatırlatıldı.

'3 AY BOYUNCA ÜCRETSİZ SAĞLANMALI'

Açıklamada, herkesin ihtiyacı olan suya ulaşması için, faturalarını ödeyemeyen insanların sularının kesilmemesiyle birlikte; gereksinim duyulan suyun herkes için ücretsiz olmasının da sağlanması gerektiği belirtildi. TTB, önümüzdeki 3 ay boyunca evde yaşayan her bir kişi için günde 150 litre suyun belediyeler tarafından ücretsiz sağlanmasını önerdi.