Tokat’ta turistik alana yönelik sabotajı HBİM üstlendi

Tokat’ın Erbaa ilçesine bağlı turistik alana yönelik dün gerçekleştirilen sabotaj eylemini Halkların Birleşik İntikam Milisleri (HBİM) üstlendi.

Tokat’ın Erbaa ilçesine bağlı turistik Dokuzçam köyünde dün çıkan ve geniş bir alanın küle döndüğü orman yangınını, Halkların Birleşik İntikam Milisleri (HBİM) üstlendi.

Yaptığı yazılı açıklama ile sabotaj eylemini üstlenen HBİM, Türk devletinin turizmden elde ettiği gelir ile Kürdistan dağlarını ateşe verdiğini ve halka zulüm uyguladığını belirtti. Savaşta ısrar eden iktidarın gelir kaynaklarından olan turizm sektörünün hedeflerinde olacağını belirten HBİM, “Kürdistan dağlarında doğa katliamları yaşanırken saraylarında oturanlar, yarattıkları katliamların misillemesini en etkili şekilde yaşayacaktır” dedi.

Turistlere de bölgenin güvenli olmadığı uyarısı yapılan açıklamada şunlar belirtildi: “Faşist blokun gelir merkezleri haline gelen bölgeye gelmeyin. Ülkeleriniz eliyle desteklenen AKP-MHP faşist blokuna sessiz kalmayın devletlerinize itiraz edin.”

HBİM, 29 Haziran Cumartesi günü Muğla’nın Datça ilçesi Palamutbükü mevkiindeki Liman Tepesi’nde yer alan televizyon vericilerinin olduğu bölge ve 02 Temmuz Salı günü İzmir’de Grand Efe Otel ve çevresindeki otellere yönelik sabotaj eylemlerini de üstlenmişti.