TKP/ML, Yılmaz ve Kurban'ın şehit düştüğünü açıkladı

TKP/ML, Dersim'de TKP/ML TİKKO gerillaları Ali Kemal Yılmaz ve Gökçe Kurban'ın şehit düştüğünü açıkladı, "Halk Savaşı çizgisinde ısrar edeceğiz" dedi.

TKP/ML Merkez Komite-Siyasi Büro, 1-4 Ekim 2020 tarihleri arasında Dersim Ovacık'ta şehit düşen TKP/ML TİKKO gerillaları ile ilgili açıklama yaptı.
Açıklamada, "Önce savaşın göbeğinde Partimizin seçkin kadrosu ve MK üyesi Nubar’ın (Erol Volkan İldem) 'Politik iktidarı kazanmak için gerilla savaşında ısrar' diyen gür sesi haykırdı geleceğimizin yapı taşı Rosa ile birlikte. Sonra Dersim Bölge Komutanı Özgür’ün (Ali Kemal Yılmaz) 'tutunma savaşını başaracağız, ağır bedellerle ve en üst düzeyde kayıplarla da olsa' diyen talimatı geldi Asmin’le (Gökçe Kurban) birlikte" denildi.

'KİMSE KARANLIKLARA UYANMASIN DİYE...'

"Faşizmin tüm askeri olanak ve imkanlarıyla gerçekleştirdiği operasyonda Partimizin Üyesi, Dersim Bölge Komutanı Özgür (Ali Kemal Yılmaz) ile TİKKO’nun savaşçılarından Partimizin İleri Militanı Asmin (Gökçe Kurban) yoldaşlar ölümsüzleşmiştir" bilgilerinin verildiği açıklamada, şehitlerle ilgili şunlar kaydedildi:
"Özgür yoldaş 1985’te Sivaslı emekçi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. 16 yaşında lise faaliyeti içinde TMLGB ile sınıf mücadelesine girdi.
(...) 2007’de gerillaya katılana kadar Komsomol’un etkin bir kadrosu olarak sınıf mücadelesinde yer aldı.
Özgür yoldaş, kavgada kararlı olduğu kadar sorun çözmede iradelidir. Gerilla Savaşı’nda sorumluluk almaktan asla geri durmaz. Ancak gerillada en fazla öne çıkan yanı; en kötü koşullar içinde gerillanın moralini yükseltmek, kavgaya ve partiye daha sıkı bağlanmasını sağlamaktır.
Komutanı Özgür’ün gözbebeği, gelecek umudu Asmin, 1997 Dersim Pertek’te doğdu. Asmin yoldaş devrimci düşüncelerle daha çocuk yaşta tanıştı. Dersim Atatürk Anadolu Lisesi’nde okurken Komsomol’un Lise faaliyetinde örgütlendi. Kısa zamanda eylemlerin aktif bir militanı haline geldi. Halkın hele de kadınların, çocukların yaşadığı acıları, çelişkileri en derinden hissetti. Sınıf arkadaşı ve can yoldaşı olan Rosa (Fadime Çakıl) ile birlikte bir grup liseli genç 'kimse karanlıklara uyanmasın diye sabahlara güneş olmaya' karar verdi.  Rosa yoldaşın ilk adımı atmasının ardından 2014 yılının Ekim ayında cüretini ve inancını kuşanarak gerillaya katıldı."
TKP/ML, açıklamasında "Zor olanı başarma, imkansız görünene vakit tanıma zamanıdır" mesajını vererek, "Daha güçlü ve daha kararlı, daha donanımlı ve daha ısrarlı şekilde Halk Savaşı çizgisinde ısrar edeceğiz" dedi.