TKP/ML'li tutsaklar da açlık grevine başlıyor

TKP/ML'li tutsaklar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı başlayan eylemlere destek amacıyla 29 Kasım-1 Aralık tarihleri arasında açlık grevi yapacak. 

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in cezaevinde başladığı açlık grevi eylemi 21'inci gününde devam ediyor. Türkiye Komünist Partisi/Marksist-Leninist (TKP/ML)'li tutsaklar yaptığı açıklamada, Güven’in eylemine destek amacıyla 29 Kasım - 1 Aralık günleri arasında üç günlük açlık grevi eylemi yapacaklarını duyurdu. 

TKP/ML'li tutsakları adına yapılan açıklamada şunlar ifade edildi: 

SESSİZ KALMAYACĞIZ

"Türk devleti Kürt ulusunun iradesini teslim almak için kodlanmış durumda. Bütün askeri gücünü seferber ederek, zorla teslim alamadığı iradeyi siyasi temsilciler nezdinde tutsak ederek almaya çabalıyor. Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit bunun en somut göstergesidir. Belediye başkanları ve milletvekillerinin tutsak edilmesi ile devam eden süreç bu irade karşısında takınılan tahammülsüz tutumun yansımasıdır. Leyla Güven’in milletvekili seçilmesinin ardından serbest bırakılmamasını bundan bağımsız düşünmüyoruz ve sessiz kalmıyoruz. TC’nin Kürt halkını ve siyasi, politik iradesini yok sayma tutumunun karşısında olacağız.

DESTEK OLMAK İÇİN AÇLIK GREVİNE BAŞLIYORUZ

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in; ‘Adil bir yargılama yapılmadığını, tecridin bir insanlık suçu olduğunu belirtmek istiyorum. Tecrit bir halka uygulanmaktadır. Bende bu halkın bir parçasıyım’ diyerek başlattığı ve devamında PKK ve PAJK’lı tutsakların 'Önderliğimiz bizim nefesimiz ve özgürlük ruhumuzdur. Bu insanlık dışı tecride dayanacak sabrımız kalmadı' diyerek Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecridin kaldırılması için başlattıkları açlık grevi direnişine destek olmak için biz de TKP/ML dava tutsakları olarak 29 Kasım-1 Aralık tarihleri arasında açlık grevinde olacağımızı duyuruyoruz."