TKP/ML: Güven'in talebini sahipleniyoruz; açlık grevindeyiz

TKP/ML tutsakları, Leyla Güven için ikinci kez açlık grevine başladıklarını duyurdu. Tutsaklar, birer haftalık dönüşümlü açlık grevi eylemleri için Güven’in taleplerini sahiplendiklerini belirtti.

TKP/ML tutsakları, Leyla Güven için ikinci kez açlık grevine başladıklarını duyurdular. Tutsaklar, birer haftalık dönüşümlü açlık grevi eylemleri için Güven’in taleplerini sahiplendiklerini belirterek, “Güven’in başlattığı eylem hapishanelerin sınırlarını aşmış durumda” dedi.

Tutsaklar, Özgür Gelecek gazetesinde yer alan açıklamalarında, “TC, Kürt halkını ve siyasi-politik iradesini yok sayma tutumunu her fırsatta ortaya koyuyor. Askeri ve siyasi operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. Yerel seçimlerin yaklaşmasına paralel olarak gözaltı ve tutuklamalara her gün bir yenisi ekleniyor” diye kaydetti.

'SALDIRILAR BOYUTLANIYOR, HALK İRADESİNİ GÖSTERİYOR'

“Başta Sayın Öcalan üzerinde olmak üzere bütün hapishanelerde bu saldırılar boyutlanıyor. Ancak bu saldırılar yine sessizlikle karşılanmıyor ve tecridin kırılması için Kürt halkı iradesini ortaya koymaya devam ediyor” diyen TKP/ML dava tutsakları, tecridin kaldırılması gerektiğini belirtti.

Tutsaklar, 4 Şubat’tan bu yana açlık grevindeler.