TJK-E, siyasi tutsak Ayten Beçet’i andı: Tecrit kırılacak

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E), Gebze cezaevinde tecride karşı fedai eylem gerçekleştiren siyasi tutsak Ayten Beçet’i anarak, tecridi kırma ve faşizmi yenme sözü verdi.

TJK-E yaptığı yazılı açıklamada, “Ayten Beçet yoldaşımızın eylemi ve direnişi karşısında saygıyla, minnetle eğilirken, değerli Beçet ailesinin, halkımızın ve tüm kadınlarımızın başı sağolsun diyoruz” dedi.

Açıklamada şunlar ifade edildi:

“Kürdistan halkı ve kadınları olarak tarihin ve yüzyılımızın en onurlu, en görkemli direniş günlerini yaşamaktayız. Yaşadığı her an’ı nefes nefese direnişle yaratan Kürdistan Özgürlük Mücadelemizin yiğit evlatları, faşizmin duvarlarını paramparça etmek için dün olduğu gibi bugün de bedenlerini dirhem dirhem eritmekte, canlarını halklarının ve tüm ezilen insanlığın özgürlüğü için feda etmektedirler.

DTK Eşbaşkanı ve Hakkari Milletvekili Sayın Leyla Güven’in başlattığı büyük direniş eylemi ile birlikte Kürdistan ve Türkiye’deki zindanlardan Strasbourg başta olmak üzere birçok merkeze yayılan direniş eylemleri, Reber APO şahsında tüm halkımız ve kadınlar üzerinde uygulanan faşizan zulme son verilmesi için büyük bir kararlılıkla devam etmektedir. ‘Tecridi parçalayalım, faşizmi yıkalım, Kürdistan’ı özgürleştirelim hamlesi’ni zafere ulaştırmak için kendilerini feda eden Zülküf Gezen, Uğur Şakar yoldaşlarımız, Reber APO’nun özgürlüğü etrafında birlik olmaya, faşizme karşı herkesi başkaldırmaya, direniş bayrağının yükseltilmesi için herkesi görev ve sorumluluklarına sahip çıkmaya çağırmışlardır.

Bugün Gebze Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutsak olarak tutulan Ayten Beçet’in şahadet haberini öğrenmiş bulunuyoruz. 6 yıldır tutsak olarak tutulan Ayten Beçet yoldaşımız da kadın özgürlük çizgisinin direniş ruhu ile kendini feda etmiştir. Ayten yoldaşımızın şahadeti bizlerde çok büyük bir acı yaratmıştır. Bir o kadar da, faşizm karşısındaki öfkemizi, yine tecridi yıkma, faşizmi paramparça etme kararlılığımızı daha da büyütmüştür. Bu temelde Ayten Beçet yoldaşımızın eylemi ve direnişi karşısında saygıyla, minnetle eğilirken, değerli Beçet ailesinin, halkımızın ve tüm kadınlarımızın başı sağolsun diyoruz.

en zor şartlarda direnişi büyüten yoldaşlarımız tarihi bir rol üstlenmişlerdir. Bu bizlere bir çağrıdır. Zülküf, Uğur ve Ayten yoldaşlarımızın anılarına bağlılık temelinde tecridi mutlaka yıkacağımızın, faşizmi yeneceğimizin, Reber Apo ile birlikte Kürdistan’ı özgürleştireceğimizin sözünü veriyoruz. Kürdistanlı kadınlar ve Kürt halkı olarak her günü eylem ve direniş günü olarak karşılayacağımızı belirtiyoruz. Bu temelde tüm kadınlarımızı, gençlerimizi ve halkımızı şehitlerimizin talepleri temelinde direnişi ve eylemlerini yükseltmeye, mücadeleye güçlü katılmaya çağırıyoruz.”