TJA’dan gözaltılara tepki: Direniş karşısında korkunun ifadesi

Özgür Kadın Hareketi (TJA), Amed, Batman ve Van’da açlık grevindeki kadınların gözaltına alınmasına tepki göstererek, “Mücadelemiz tecridi kırına kadar devam edecektir” dedi.

Türk polisi Amed, Batman ve Van’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi kırmak ve tutuklu vekil Leyla Güven’in greviyle dayanışma amacıyla yapılan açlık grevlerine saldırdı. Pazartesi ve Salı günü düzenlenen polis baskınlarında aralarında Barış Annelerinin de olduğu en az 68 kişi gözaltına alındı. Bunların 29'u Batman'da, 25'i Amed'de ve 14'ü Van'da gözaltına alındı. 

Yazılı bir açıklama yapan TJA, kadınların ulusal ve uluslararası alanda da sahiplendiği Leyla Güven’in haklı ve barışçıl taleplerinin, erkek egemen sistemin zorba uygulamalarıyla bastırılmaya çalışıldığı tepkisine bulundu.

TJA, “Açlık grevi eylemlerinin sürdürüldüğü binalar kolluk güçleri tarafından zırhlı araçlılarla ve yüzlerce polisle ablukaya alınıyor. Bu eylemlere yönelik saldırılardan ve gece gündüz abluka altında tutulan parti binalarından, faşizmin kadın öncülüğünde gelişen direnişten de ne kadar korktuğunu açıkça göstermektedir” dedi.

Açıklamada, “Bilinmelidir ki kadınların tecride karşı haklı mücadelesi gözaltı ve baskılarla asla susturulamaz. Mücadelemiz tecridi kırına kadar devam edecektir” vurgusu yapıldı.

Öcalan’ın Ortadoğu haklarının özlem duyduğu kalıcı barışın temel taşlarından biri olduğunun altını çizen TJA, “Bu tecridi kırmak, başta Kürt halkı olmak üzere tüm Ortadoğu halkları için barış ve birlikte yaşam umudu önündeki engellerden birini kırmak olacaktır. Bu temelde başta kadınlar olmak üzere barışa inanan tüm kesimleri tecridi kırmaya ve Leyla Güven ile dayanışmaya davet ediyoruz” dedi.