TJA: Beçet’in eylemi faşizme karşı devrimci bir duruştur!

Özgür Kadınlar Hareketi (TJA-Tevgera Jinên Azad), Gebze cezaevinde fedai eylem yapan siyasi tutsak Ayten Behçet’i anarak, bu eylem için “Faşist iktidarın sessizliğine yönelik gerçekleştirilmiş devrimci bir duruştur” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan TJA, “Gebze Kadın Cezaevinde 6 yıldır tutsak olan yoldaşımız Ayten Beçet, Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan şahsında tüm halklara dayatılmak istenen mutlak tecride karşı yaşamına son vermiştir” diye belirtti.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Ayten Beçet’in gerçekleştirmiş olduğu bu eylem, başta kadınlar olmak üzere tüm halkların meşru talebi karşısında faşist iktidarın sessizliğine yönelik gerçekleştirilmiş devrimci bir duruştur.

Hiçbir direniş bu kadar haklı, bu kadar yerinde ve bu kadar meşru olmamıştır. Zulmün karargâhına dönüşen faşist AKP-MHP iktidarına karşı, Leyla Güven’in başlattığı ve dünyanın dört bir tarafına yayılan açlık grevi direnişleri devam ederken Zülküf Gezen’in gerçekleştirmiş olduğu eylem Ayten Beçet şahsında çığlığa dönüşmüştür.

Bizler şunu çok iyi biliyoruz ki tecrit bir insanlık suçudur. Bu gün iktidarın kendisi, yaşanan bu ölümlerin tek sorumlusudur. Kendi hukukunu anayasasını çiğneyen ve tecrit politikaları ile varlığını korumaya çalışan faşist iktidara en büyük cevabı yine bu faşizme karşı direnen kadınlar verecektir. Ayten yoldaşın yaktığı meşale yolumuzu aydınlatarak direnişimizi yükseltecektir. Kadının örgütlü gücü ve kadın mücadelesi ile Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki mutlak tecridi kıracağımızın ve özgür yaşamı inşa edeceğimizin sözünü bir kez daha yineliyoruz.

Bu tecrit kırılıncaya kadar sürdürülecek olan direnişler bu çağın direnişi olarak tarihe yazılacaktır. Zulmün pervasızlığı karşısında devasa bir direngenlik ve değeri büyük bir mücadele yürütülmektedir. Bugün mücadeleyi daha güçlü sahiplenme, büyütme ve zaferle taçlandırma günüdür.

Başta Ayten yoldaşın değerli ailesi olmak üzere tüm Kürt halkına baş sağlığı diliyoruz. Başta kadınlar olmak üzere, tüm halkımızı, gençleri ve demokratik kamuoyunu cezaevlerinden bir cenaze daha çıkmaması için açlık grevi direnişlerini sahiplenmeye ve mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz.”