Timtik ve Ünsal için 1273 imzalı çağrı: Eylemi sonlandırın

Orucunda olan avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’a çağrıda bulunan bin 300’e yakın kişi, eyleme son vermelerini istedi.

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ve Halkın Hukuk Bürosu üyesi avukatlar Ebru Timtik ile Aytaç Ünsal, haklarındaki hapis cezalarına karşı 123 gündür açlık grevinde bulunuyor.

Her iki avukat için aralarında yazar, aydın ve gazetecilerin de olduğu 1273 kişi harekete geçerek, ortak bir metin yayınladı.

Metinde, “Ölüm orucundaki avukatların adil yargılanma talebi yasal, meşru bir taleptir” vurgusu yapıldı.

İmzacılar ölüm orucuna girdikleri için yaşamını yitiren Mustafa Koçak, Grup Yorum üyeleri Helin Bölek ve İbrahim Gökçek’i da hatırlatırken, Timtik ve Ünsal’ın sağlık durumuna ilişkin endişelerini ifade etti.

Metinde şu ifadeler yer aldı “Şimdi sağlıkları bakımından kaygı verici ölümcül bir döneme girmiş bulunuyorlar. 12 Eylül 2017 tarihinde gözaltına alınıp tutuklanan Timtik ve Ünsal, yaklaşık bir yıl sonra çıkarıldıkları mahkeme tarafından ilk duruşmada, delil durumu da dikkate alınarak tahliye edilmişlerdi. Ancak itiraz üzerine bir gün sonra tekrar yakalanmalarına karar verilmiş, tahliye kararı veren mahkeme heyeti hukuka aykırı olarak dağıtılmış ve yerine başka yargıçlar atanmıştır.”

“Adil yargılanma ve savunma hakkı, yasaların ve Türkiye’nin taraf olduğu uluslararası sözleşmelerin dokunulamaz saydığı, toplumun tüm bireylerini yakından ilgilendiren evrensel haklardır” diyen imzacılar şöyle noktaladı:

“Bizler Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’ın temyiz aşamasındaki dosyalarının öncelikli olarak ele alınıp adil bir şekilde incelenmesi ve müvekkilleri Helin, İbrahim ve Mustafa’nın dava dosyalarının kamuoyunun tanıdığı bağımsız hukukçular tarafından incelenerek sonucun kamuoyu ile paylaşılması için çalışacağımızı beyan ediyor ve kendilerinden ölüm orucunu sonlandırmalarını, hepimizin ihtiyacı olan hukuk mücadelesine sağlıklı bir şekilde tekrar geri dönmelerini istiyoruz”