TEV-DEM: İşgal olduğu sürece, direniş devam edecektir

Demokratik toplum hareketi (TEV-DEM) Efrin’de süren Türk devletinin işgal ve soykırım saldırıların ilişki yeni bir açıklama yaptı.

Faşizm, soykırım ve işgalciliğe karşı halkların ortak mücadelesine dikkat çekilen açıklamada, direnişi büyütme çağrısı yapıldı.

İşgalci Türk devletine karşı YPJ savaşçısı Avesta Xabur’un fedai eylemine de dikkat çeken TEV-DEM, ‘’Bu topraklarda Avesta Xabûr yoldaşın fedai ruhu, inancı ve kahramanlığı taşıyan insanlar olduğu müddetçe faşizm başaramayacaktır” dedi.

TEV-DEM açıklaması şöyle:

‘’Çağın diktatörü insanlık düşmanı Erdoğan ve işgalci Türk ordusu, çetelerin de yardımıyla Efrin’e vahşice saldırıyor. 11 gündür bu vahşi saldırılara karşı Efrin’de insanlık onurunu korumak için soluksuz bir direniş yürütülüyor. Zulüm, baskı, işgal politikaları ve Osmanlı imparatorluğunun yayılmacı geleneği, kendini beşinci halife olarak gören faşist Erdoğan ve işgalci Türk devleti şahsında yürütülüyor. Efrin’i işgal saldırları aynı zamanda Suriye’yi işgal hareketidir. Efrin’de Kürt halkına yönelik katliam, aynı zamanda Arap, Hristiyan, Çeçen, Çerkez, Türkmen ve tüm Suriye halklarına karşıdır. Tüm Suriye halkları insanlık dışı zalimane saldırılara karşı Efrin’de omuz omuza direniyor. Halkların bu direnişi aynı zamanda birlikte özgür ve demokratik bir yaşama olan özlemidir.

ERDOĞAN, DAİŞ VE NUSRA’YI BİRLEŞTİRİP HALKLARA KARŞI SAVAŞTIRIYOR

İşgalci Türk devletinin saldırdığı Kürt halkı, faşist DAİŞ ve Nusra çetelerine karşı direnmiş ve direnişini başarıyla taçlandırmıştır. Erdoğan faşizmi başından beri DAİŞ, El-Nusra çetelerine destek verdi. Bugün de El Kaide ve DAİŞ’i ÖSO çatısı altında birleştirip halklara karşı savaştırıyor. Erdoğan’ın DAİŞ ve Nusra ile ortaklığı Efrîn’de devam ediyor. İşgalci Türk ordusu Efrîn işgaliyle tarihi mekanları, camileri de hedefliyor. Bu vahşi yöntemler DAİŞ ve Nusra çeteleri tarafından geliştirilmişti. Efrîn coğrafyasını, kadınlarını ve çocuklarını gece gündüz bombalayan işgalci Türk ordusunun amacı, versiyonu olan çeteleri bu topraklara yerleştirmektir. İnsanlık adına DAİŞ’e karşı mücadele yürüten Kürt halkı, bugün de DAİŞ’in bir yüzü olan Erdoğan Faşizmi ve işgalci Türk ordusuna karşı direniyor. Efrîn’de dünyanın gözleri önünde kadın, çocuk ve siviller katlediliyor. Vicdan sahibi olanlar, demokratik güçler, uluslararası hukuk ve tüm siyasi çevreler bu vahşete dur demelidir.

İŞGAL OLDUĞU SÜRECE DİRENİŞ DEVAM EDECEKTİR

Efrîn-Suriye topraklarında işgalci güçler olduğu sürece, halkların başarı ve direniş için olan yürüyüşü de aralıksız olarak devam edecektir. Kürt halkı nasıl ki DAİŞ karşısında direndiyse, Türk devletinin katliam ve işgal saldırılarına karşı da sonuna kadar direnecektir. Bu topraklarda Avesta Xabûr yoldaşın fedai ruhu, inancı ve kahramanlığı taşıyan insanlar olduğu müddetçe faşizm başaramayacaktır. Bedeli ne olursu olsun bu direnişte kesinlikle kazanan özgürlük ve insanlık olacaktır. Sonu da kesinlikle muhteşem olacaktır. Kadın, genç ve dört parça Kürdistan’daki tüm halkımız yönünü Efrîn’e vermeli. Gün onur ve direniş günüdür. Tüm halkımız ulusal birlik ruhuyla birleşmeli ve çağın direnişini yükseltmeli.

ÇAĞIN DEHAQ VE SADDAMLARI KAYBEDECEKTİR

Biz halkımızın bu görkemli direnişini selamlıyoruz. Efrînli annelerin kahramanca duruşunu, savunma güçlerine katılan Kürt kızlarını ve erkeklerini selamlıyoruz. Yine Efrîn direnişiyle olduğunu belirterek Efrîn’e doğru yürüyen, Arap, Hıristiyan gençleri selamlıyoruz. Bu önemli bir destektir ve tarihi bir adımdır. Bu topraklarda ilk kez özgürlük ve demokrasi talep eden güçler, kaderlerini birleştiriyor ve ortak bir direniş geliştiriyor. Halkların bu ortak direnişi karşısında mutlaka çağın zalimleri, Dehaqları ve Saddam Hüseyin versiyonları kaybedecektir. Bu öyle bir direniş ki dünyanın en büyük ordularından olan işgalci Türk ordusuna darbe üzerine darbe vuruyor. Halkımızın direnişi karşısında Türk ordusu yenilmekten kurtulamayacaktır. Efrîn direnişinin başarıya ulaşması ve işgalciliğin yenilmesiyle, bu topraklarda yaşayan tüm halklar kazanacaktır.’’