Temelli: Kardeş mardeş yok; eşit yurttaşlar var

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, "Önce 'kardeşim' diyor, seçimden sonra kurt işareti yapıyorlar. Kardeş mardeş yok. Bu ülkede yaşayan herkes eşit yurttaştır" dedi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Batman'ın Kozluk ilçesindeki halk buluşmasının ardından Beşiri'de bir partilinin taziyesine katıldı. Taziyenin ardından Temelli, Siirt'in Kurtalan ilçesine geçti. Temelli'yi ilçe girişinde onlarca araçlık konvoy karşıladı. Beykent Caddesi’nde bir araya gelen on binler, Temelli'yi sloganlar ve alkışlarla karşıladı. Buluşmada, HDP Kurtalan Belediye eşbaşkan adayları Esmer Baran ve Baran Akgül ile HDP milletvekilleri halkı selamladı. 

'NE HUKUK NE ADALET BIRAKTILAR'

Temelli, "Bu ülkede bu zihniyet ne hukuk bıraktı, ne adalet bıraktı. Bu ülkeye adaletsizlik dayattılar. Leyla Güven hukuksuzluk ve adaletsizlik son bulsun diye 132 gündür direniyor. Binlerce tutsak cezaevlerinde açlık grevinde. Herkes adalet ve hukuk için mücadeleyi yükseltiyor. Bu ülkede tecrit varsa hukuk gelmez, adalet gelmez ülkeye. Aksine, hukuk, adalet, mahkeme salonlarını, sokağı terk eder" dedi. 

'BİZİM SESİMİZİ KISAMAZLAR'

Temelli, iktidarın Kürt meselesi üzerinden iktidarını devam ettirmeye çalıştığını kaydetti. HDP'nin hakikatin sesi olduğunu belirten Temelli, "O yüzden bizim sesimizi kısmak istiyorlar. HDP hakikatin sesidir. Hakikatin sesi tüm ülkede yükselmeye devam ediyor. Siz bu hakikatin sesini kısamazsınız" diye ekledi.

'DİZ DE ÇÖKMEYİZ BOYUN DA EĞMEYİZ'

Temelli, Erdoğan'ın halkı kandırmak istediğini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Önceki seçimlerde de bunu yapmışlardı. Bu ülkede dinin ayrı bir yeri var. Aynı şeye başvuruyorlar. Bizlere dinsiz, ateist diyor. Bu halkı, bu toplumu tanımadığı belli. Dün Kürtlere dinsiz dedi, bugün çıkmış kardeşim diyor. Haydi oradan! Toplumu kimlikler üzerinden bölüyor, anketlerde oyu düşük çıktığında da 'kardeşim' diyor. Seçimden önce 'Kürt kardeşlerim' diyenler, seçimlerden sonra kurt işareti yapıyorlar. Bu kurt işaretini yaparsanız, Osmaniye'den öteye geçemezsiniz, dedik. Kardeş mardeş yok. Bu ülkede yaşayan herkes eşit yurttaştır. Buradayız, demokratik cumhuriyet mücadelesi vermeye devam ediyoruz. Ne diz çökeceğiz, ne de boyun eğeceğiz."

Temelli, Kurtalan'daki halk buluşmasının ardından Siirt Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirilecek olan mitinge katılmak için yola çıktı.