Temelli: Öyle bir süpüreceğiz ki...

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, ülkedeki adaletsizlik ve hukuksuzluğun tecridin kalkmasıyla son bulacağını belirtti. Temelli, "Bu kayyumları öyle bir süpüreceğiz ki kırıntıları kalmayacak" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, seçim çalışmalarına Batman'da devam etti. Gercüş ve Hasankeyf'te partisinin seçim bürolarını ziyaret eden Temelli, seçim bürolarında halkla sohbet etti. Temelli, ilçe gezilerinin ardından kent merkezinde düzenlenen mitinge katıldı. Uzun araç konvoyu eşliğinde kente giren HPD seçim otobüsünü halk tarafından büyük bir sevinçle karşılandı. Sokaklarda teveccüh gösterisinde bulunanların yanı sıra evlerinin pencerelerinden de sevinç gösterisi yapıldı. Etrafı bariyerlerle çevrilip, polislerce ablukaya alınan Newroz Alanı’na on binlerler, Öcalan üzerindeki tecride sloganlarla tepki gösterdi. Alanda, sık sık "Leyla Güven onurumuzdur" sloganı atıldı. Kadınların yöresel kıyafetleriyle akın ettiği alan, HDP bayraklarıyla süslendi. Otogarda seyahat zamanının bekleyen insanlar da da mitingi izleyerek, destek verdi. Mitinge, Temelli’nin yanı sıra Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eşbaşkanı Mehmet Aslan, Azadi Hareketi Temsilcisi Ayetullah Aşitî, Kürdistan Demokrat Partisi- Türkiye (KDP-T) Genel Başkanı Mehmet Emin Kardaş, HDP'nin il ve ilçe belediye eşbaşkan adayları katıldı.

Mitingde ilk olarak Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından adaylığı reddedilen ve yerine kayyum atanan Batman Belediyesi Eşbaşkanı Salih Özdemir halka seslendi. Özdemir, halka belediyeleri birlikte alacaklarının sözünü vererek, "Kayyumları bu kentten göndereceğiz" dedi. Azadi Hareketi temsilcisi Ayetullah Aşitî de yaptığı konuşmada, Kürt halkının ulusal birliğini değinerek, "Kürt halkı artık birlikte hareket etmeli" diye konuştu. KDP-T Genel Başkanı Mehmet Emin Kardaş da yaptığı konuşmada, 31 Mart'ta halkın iradesini ortaya koyması gerektiğini söyledi.

MİTİNGDE NASIR YAĞIZ’IN MEKTUBU OKUNDU

Hewlêr'de açlık grevinde olan Nasır Yağız'ın gönderdiği mesaj Barış Grubu üyesi Nurettin Turgut tarafından okundu. Yağız'ın mesajında, "Êlih tarihi, demokratik ahlakı, toplum uğruna canını katık yapmış ve son nefesine kadar yiğitçe adanmışlar geleneğini temsil etmiş sayısız kahramana ev sahibi yapmaktadır. Bu onurlu tarihin bir parçası olma ideasını bende gururla taşıyorum. Bir yanımda Agitler, bir yanımızda Mizginler, Gulanlar ve Azadlar oldukça sırtımız asla yere gelmez. Onur tarihin fedai yazıcılarının ardılları olmak elbette bizlere de büyük sorumluluk yüklemektedir. Bu karanlık zihniyet kalkışması Newroz direniş ruhuyla 31 Mart seçimlerinde gaspçı kayyım rejimiyle birlikte tarihin çöp sepetine atacağımıza yürekten inanıyorum. Görkemli Rojava zaferinin moral ve coşkusuyla yeni bir tarihin yazıldığına insanlık tanıklık ediyor. Demokratik toplum bilincine dayalı Ortadoğu demokratik devrim çağı yaşanıyor. Bir oy kadar canı kalan karanlık zihniyet şiddet ve sefaleti bir kader olarak halklarımıza dayatmak istiyor. Oysa ufukta Kürt demokratik zaferi bizlere nihai kurtuluşu müjdeliyor. Kırgınlıklarımızı, dargınlıklarımızı bir kenara bırakalım ve çağdaş İbrahimler felsefesinin etrafında kenetlenerek, bir olalım" ifadeleri yer aldı.

ARSLAN: 11 MART’TA YAPTIĞIMIZ İŞİ 31 MART’TA TAMAMLAYACAĞIZ

DBP Eşbaşkanı Arslan ise, beyaz güvercinler uçurarak, konuşmasına başladı. Arslan, Batman'ı en iyi AKP'nin tanıdığını dile getirerek, "Bu halkın iradesi hiçe sayıldığında bu halkın direnişine tanıklık ettik. 31 Mart'ta AKP'nin sömürge valilerini Saray'a göndereceğiz. Şimdiden kayyumlar hazırlığını yapsın. 11 Mart'ta yaptığımız işi, 31 Mart'ta tamamlayacağız. Batmanlılar 40 yıldır direniyor ve barış, demokrasi gelene kadarda direnmeye devam edecektir" dedi.

Kürtlerin kendi kimlikleriyle kendilerini yönetmek için çok büyük bedeller ödediğini kaydeden Arslan, "Kürtler bu topraklarda özgür yaşamak için yemin içmiştir. Ya bu topraklara barış ve özgürlük gelecek ya da bizler direnemeye devam edeceğiz" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

'31 MART'TA KÜRT DÜŞMANLIĞINA SON VERECEĞİZ'

Daha sonra ise HDP Eşbaşbaşkanı Sezai Temelli'nin bir konuşma yaptı.

"AKP kendisinden öncekiler gibi Kürt düşmanlığından besleniyor. İşte 31 Mart’ta sonu gelen budur. Artık bu düşmanlığa izin vermeyeceğiz" diyen Temelli, halkların barış umutlarıyla güne uyanırken, onlar çöktürme planı kurduklarını söyledi.

'İMRALI'NIN YOLU AÇILMALI!'

Temelli'nin konuşmasının satırbaşları şöyle: 

"Dolmabahçe Mutabakatı’nı yok sayanlar, masayı tekmeleyip yıkanlar mutlak tecridi başlattılar. Ve biz o gün de olduğu gibi, o günden bugüne her gün aynı şeyi söyledik. Dedik ki tecrit varsa hukuksuzluk, adaletsizlik vardır. Bu sadece İmralı karasularında kalmaz, bütün ülke hukuksuzluk ve adaletsizliğe sürüklendi. Bu hukuksuzluk, bu adaletsizlik son bulsun diye diyoruz ki tecrit son bulsun. Hepimizin önünde koşan Leyla Güven’e selamlarımızı yollayalım. İmralı’nın yolunu açın, arkadaşlarımızı kaybetmek istemiyoruz.

Bu TRT, bir kamu kurumu ama sanki AKP’nin propaganda merkezi. Aynı şey AA için de geçerli. Peki HDP’ye kaç dakika ayrılmış? 7 dakika. TRT AKP’ye 49 saat 58 dakika, HDP’ye 7 dakika yer vermiş. Televizyonların yüzde 95-96’sını ele geçirmiş. Her gün 3 defa 4 defa televizyonlara çıkıyor. Her gün yalanlara yalanlar ekliyorlar. Bütün gazeteler tek manşet atıyor.

Bu kayyumları öyle bir süpüreceğiz ki kırıntıları kalmayacak. Çoğulcu, demokratik, laik bir cumhuriyet, ortak bir gelecek için 31 Mart’ta HDP’yi yerellerde iktidara taşıyacağız. 

Düşmanlıktan besleniyorlar. Bizi kovdu yetmedi, herkesi terörist yaptı yetmedi. Sebze halleri sanırsınız ki terör üssü! Hal esnafı halden dışarı çıkamıyor. Öyle bir suçlamış ki hepsi terörist.

Tüm işsizler, tüm yoksullar iktidara gelmek istiyor musunuz? ‘Üreten biziz yöneten de biz olacağız’ diyor musunuz? O zaman 31 Mart’ta Halkların Demokratik Partisi’ni iktidara taşıyarak, bu işsizliğe, bu yoksulluğa hep beraber son vereceğiz. 

'SANDIKLARI KAÇIRSALAR DA SONUÇ ALAMAYACAKLAR'

HDP seçmeninin oyunu çalmak için HDP’liler sandıktan uzak kalsın, sandığa erişemesin, iradesi sandığa yansımasın diye sandıkları kaçırıyorlar. Batıda sandık taşıma, neden? Güvenlik nedeniyle imiş. Ne güvenliği? Zaten ne zaman güvenlik deseler, bilin ki orada bir güvensizlik var. Sandığı nereye kaçırırsanız kaçırın o sandıkları yakalar oyumuzu kullanırız.

Burada Yılmaz Güney Sineması’nı yıkmışlar. Biz o sinemayı yeniden yapacağız. Yılmaz’ın filmlerini seyrettireceğiz. Sonu mutlu biten filmler seyredeceğiz!"