Tekirdağ’daki tren kazasında 24 ölü, 318 yaralı

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesi yakınlarında meydana gelen tren kazasında yeni bilançoya göre 24 kişi öldü, 318 kişi yaralandı.

Kapıkule-İstanbul seferini yapan trenin 5 vagonu, Pazar günü raylardan çıkarak devrildi. Sağlık Bakanlığı Müsteşarı’nın yaptığı açıklamaya göre 24 kişi öldü, 318 kişi yaralandı. Başbakanlık, kaza ile ilgili geçici yayın yasağı getirdi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, “08 Temmuz 2018 tarihinde Uzunköprü-Halkalı arasında 6 vagon , 362 yolcu ve 6 personel ile seferini yapan 12703 trenin Balabanlı- Çorlu arası km 162’de seyri esnasında, saat 17.00 sıralarında dizide bulunan 5 vagon raydan çıkarak devrilmiştir” dedi

Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kazaya ilişkin taziye mesajında devletin tüm imkanlarını seferber ettiğini iddia etti.

Erdoğan, “Yolcu trenindeki bazı vagonların raydan çıkması neticesinde meydana gelen kaza, her boyutuyla soruşturulmaktadır” dedi.

HAVA MUHALEFETİ İDDİASI

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, kazanın hava muhalefeti nedeniyle meydana geldiğini savundu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı da “Kazanın aşırı yağmur yağışları nedeniyle menfez ile ray arasındaki toprağın boşalması nedeni ile meydana geldiği tespit edilmiştir” dedi.